Connect with us

Μαγειρική

Ρεβύθια με μελιτζάνες στην κατσαρόλα         

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

300 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό

1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

3 μελιτζάνες Λαγκαδά, σε κύβους 2-3 εκ.

1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια, τις ξεπλένετε και τις στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε τα ρεβύθια και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. Βράζετε για 55 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Έπειτα, τα στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια (φρέσκο και ξερά) με το σκόρδο και τη μελιτζάνα για 6 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν. Ρίχνετε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το λεμόνι και νερό τόσο ώστε να καλύψετε όλα τα υλικά. Μαγειρεύετε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά και να σωθούν τα περισσότερα υγρά. Σκορπίζετε τον άνηθο, τα τοματίνια, μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement