Connect with us

Μαγειρική

Μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια στην κατσαρόλα

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. κριθαράκι χοντρό

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κολοκύθια, σε λεπτές φέτες

150 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο

250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος

ξύσμα και χυμός από 1 μικρό λεμόνι

80 ml ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά ζεσταίνετε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια, σοτάρετε τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε το σκόρδο, τα κολοκύθια και το καλαμπόκι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κριθαράκι και αλατοπίπερο και ανακατεύετε για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί καλά. Ρίχνετε το κρασί και αφήνετε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε 1 λίτρο ζεστό νερό και μετριάζετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Ρίχνετε τα σπαράγγια, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε. Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και τη φέτα και σερβίρετε τη μανέστρα με κολοκυθάκια και σπαράγγια στην κατσαρόλα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement