Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινή εγκέφαλος του κυκλώματος εξαπάτησης καταστηματαρχών στην Αθήνα

Published

on

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα με αστυνομικούς της δημοτικής αστυνομίας και υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού που δρούσε μέσα στους κόλπους του Δήμου Αθηναίων που εκβίαζαν καταστηματάρχες και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται μία 43χρονη Πατρινή η οποία ζει στην Αθήνα και έχει το όνομα Νάνσυ. Ηταν αυτή που είχε το γενικό πρόσταγμα και «ψάρευε» επιχειρηματίες, κυρίως σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα και το Γκάζι, με την υπόσχεση ότι θα είναι στο απυρόβλητο από ελέγχους του υγειονομικού, της δημοτικής αστυνομίας ή της πολεοδομίας.

Μάλιστα, συνόδευε τους επίορκους υπαλλήλους στα καταστήματα, όταν έκαναν ελέγχους, για να εκφοβίσει τους επιχειρηματίες, δείχνοντάς τους ότι έχει διασυνδέσεις και αν δε συνεργαστούν, θα έχουν συνέπειες.

Η 43χρονη Πατρινή με τα αρχικά Αθανασία Κ. (Νάνσυ την φώναζαν)  το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης, καθώς παριστάνοντας τη μεσίτρια αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας άνω των 120.000. Τελικά συνελήφθη και δεν πρόλαβε να εισπράξει τα χρήματα.

Το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση, διότι ως εργαζόμενη σε γραφείο γενικών ασφαλίσεων, υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 124.831,38 ευρώ.

Από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, αυτό που προκύπτει από την μέχρι τώρα έρευνα είναι ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο Σ.Σ., αδελφός πρώην αντιδημάρχου, ο οποίος, ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με τον δήμο της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή του πρώην αντιδημάρχου.

Παράλληλα, τρεις υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού εμπλέκονται, μεταξύ άλλων, στη δράση του κυκλώματος. Μία εξ αυτών μάλιστα φέρεται να διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στη λειτουργία της οργάνωσης, ήταν από τα πιο ακριβοπληρωμένα μέλη της. Πρόκειται για μια 63χρονη αρχιτέκτονα – μηχανικό, υπάλληλο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων η οποία μάλιστα κατείχε υψηλόβαθμη θέση. Παράλληλα, στο κύκλωμα συμμετείχε και αρχαιολόγος.

Τα μέλη του κυκλώματος υπό την καθοδήγηση της Νάνσυς έκαναν εκτίμηση του τζίρου και του κέρδους του κάθε μαγαζιού και στη συνέχεια είχαν κάποιες συγκεκριμένες ταρίφες για να τους αφήσουν είτε να λειτουργήσουν, είτε να λειτουργήσουν παράτυπα. Το καφέ μπαρ ξεκινούσε από 500 έως 1.000 ευρώ την εβδομάδα, για να μπορέσει να λειτουργήσει με ένα ωράριο περισσότερο από το επιτρεπτό. Ένα κατάστημα εστίασης από 1.000 ευρώ τον μήνα για να μπορέσει να έχει περισσότερα τραπεζοκαθίσματα.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ

Αγανάκτησε ο επιχειρηματίας από την Αθήνα και κατήγγειλε: «Δύο συγκεκριμένοι άνδρες, δημοτικοί αστυνομικοί, γυρνάνε από μαγαζί σε μαγαζί και κάνουν μηνύσεις για να συμπληρώσουν οι καταστηματάρχες από δύο ο καθένας. Όπως πολύ καλά ξέρετε στις τρεις μηνύσεις γίνεται σφράγιση. Τότε, περνάει μία κυρία που συστήνεται ως “Νάνσυ” και λέει ότι μπορεί να μεσολαβήσει να μην γίνει τρίτη μήνυση, αλλά εννοείται με το αζημίωτο. Αν κάποιος δεν της δώσει χρήματα μετά από λίγες μέρες, ως δια μαγείας, έρχονται πάλι οι δημοτικοί και κάνουν την τρίτη μήνυση.

 

Κάποιοι φίλοι μου υπέκυψαν στον εκβιασμό της και έδωσαν χρήματα, αλλά αυτή το έχει κάνει σύστημα και περνάει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παίρνει λεφτά και όντως μέχρι τώρα στα συγκεκριμένα μαγαζιά δεν έγινε άλλος έλεγχος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί όμως αυτή η κατάσταση. Η Ν… δεν ξέρω αν είναι και αυτή δημοτικός αστυνομικός, αλλά χρησιμοποιεί τηλέφωνο με αριθμό 69…».

Ροή ειδήσεων

Advertisement