Connect with us

Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η ώρα του προέδρου-Πρόσκληση του Στέφανου Κασσελάκη στους πολίτες να συναντηθούν σήμερα μαζί του

Published

on

Ανοιχτό κάλεσμα προς τους πολίτες που θέλουν να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματά τους, έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Σε περιμένω να συζητήσουμε οι δυο μας», το κάλεσμα είναι για σήμερα Πέμπτη, 17:00-20:00 στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. «Όχι όλους μαζί. Τον καθένα προσωπικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Θέλω να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις αγωνίες σου. Να μάθω τις απόψεις και τις προσδοκίες σου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι πριν. Έρχεσαι κατευθείαν και με συναντάς, χωρίς προηγούμενο ραντεβού», καταλήγει.

«ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΑΓΩΓΗ»

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις από πλευράς του παρείχε χθες ο διευθυντής του Γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, σχετικά με την εκδίκαση της αγωγής του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία διεκδικεί δεδουλευμένα από τις εταιρείες Tiptree Inc, Tiptree Marine Florida κ.ά.
Όπως λέει ο κ. Καπνισάκης, «το συγκεκριμένο έγγραφο επ’ ουδενί συνιστά απόρριψη της αγωγής που κατέθεσε ο κ. Κασσελάκης εναντίον των ως άνω εταιρειών».
Η αγωγή αφορά δεδουλευμένα που διεκδικεί η πλευρά Κασσελάκη μετά την απόλυσή του από την εταιρεία, την άνοιξη του 2023, ενώ η αγωγή κατατέθηκε λίγες ημέρες μετά στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, όπως είχε μεταδώσει το «ΘΕΜΑ», δηλαδή την περίοδο πριν ο κ. Κασσελάκης ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Την αντίδραση του κ. Καπνισάκη προκάλεσε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του Σπύρου Καρανικόλα, ο οποίος σχολίασε πως «το δικαστήριο των Η.Π.Α απέρριψε την αγωγή του @skasselakis κατά της Tiptree Inc., σύμφωνα με την οποία διεκδικούσε αποζημίωση συνολικού ύψους 7,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ», καταλήγοντας πως πρόκειται για «άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το νεφελώδες οικονομικό παρελθόν του».
Σύμφωνα με τον κ. Καπνισάκη, «εν προκειμένω παραπέμπεται η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται δηλαδή για (προδικαστική) απόφαση σχετικά με την αρμοδιότητα των Δικαστηρίων».
Επιπλέον, «διευκρινίζεται ότι αμέσως μετά την έκδοση της άνω απόφασης (και συγκεκριμένα στις 3/7/2024, βλ. Συνημμ. 2) η αγωγή επανακατατέθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο όπου και πλέον εκκρεμεί η εκδίκασή της επί της ουσίας», καταλήγει ο κ. Καπνισάκης, καλώντας τον κ. Καρανικόλα να ανακαλέσει.

Δώρα Αυγέρη: Δεν ήταν κακό το αποτέλεσμα

Για τα εσωκομματικά «μαχαιρώματα» στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα σενάρια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μίλησε η Δώρα Αυγέρη στον ΣΚΑΪ.
«Οι συνεργασίες πρέπει να χτίζονται καθημερινά, με σχέδιο και μεθοδικότητα», ανέφερε αρχικά η κ. Αυγέρη, η οποία σε ερώτηση για το αν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ λεφτά να δίνει στα διαδικτυακά του troll αντί για τους εργαζόμενους της «Αυγής», απάντησε ότι τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και βρίσκονται στο ξέφωτο μέσα από διαυγείς διαδικασίες.

Αναφορικά με τις πολιτικές συνεργασίες, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η ηγέτιδα δύναμη του προοδευτικού χώρου, αλλιώς «δεν μπορείς να συμμετάσχεις σε καμία τέτοια συζήτηση», ενώ παράλληλα επανέλαβε τη στήριξή της στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη. «Είναι ένας πρόεδρος εκλεγμένος από τη βάση του κόμματος και μάλιστα με ισχυρή εντολή», είπε.
Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η κ. Αυγέρη τόνισε ότι δεν θεωρεί κακό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο «θα περίμενε να υπάρχει το “2” μπροστά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θεωρώ ότι συνέβησαν κάποια πράγματα που στέρησαν αυτό το ποσοστό και αυτήν τη δυναμική, η πορεία που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ενότητα», κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement