Connect with us

Μαγειρική

Μπάμιες με κιμά στην κατσαρόλα από την Πόλη

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

800 γρ. μπάμιες φρέσκες, καθαρισμένες

50 ml ξίδι

400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, από ελιά

2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα

4 τομάτες ώριμες, τριμμένες

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Απλώνετε τις μπάμιες σε ταψί, τις ραντίζετε με ξίδι και τις φουρνίζετε στους 150°C για 30 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και τις αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι και λίγο από το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά, ώστε ο κιμάς να γίνει σπυρωτός. Προσθέτετε τη τομάτα, το αλατοπίπερο και μαγειρεύετε για 3 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ρηχή κατσαρόλα τακτοποιείτε όμορφα τις μισές μπάμιες και αλατοπιπερώνετε. Απλώνετε από πάνω τη μισή ποσότητα κιμά, από πάνω τις υπόλοιπες μπάμιες, αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με τον υπόλοιπο κιμά. Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, νερό τόσο ώστε μόλις να καλύπτει τα υλικά και σκεπάζετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 40 λεπτά, να μαλακώσουν οι μπάμιες και να «δέσει» η σάλτσα. Προσοχή, δεν τις ανακατεύετε, για να μη διαλυθούν και χαλάσουν οι στρώσεις. Σερβίρετε ζεστές.

Ροή ειδήσεων

Advertisement