Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί και ελιές    

Published

on

 

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 χοιρινές μπριζόλες (από σπάλα)

1 κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

1 ξύλο κανέλας

200 ml κόκκινο κρασί

1,5 ποτήρι πολτοποιημένες ντομάτες ή 2 κουτ. σούπας πελτές, διαλυμένος σε 1,5 ποτήρι νερό́

4 κουτ. σούπας λαδί

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

200 γρ. ελιές πράσινες, τσακιστές (ή όσες ελιές θέλετε), χωρίς κουκούτσια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε φαρδύ τηγάνι με χοντρό πάτο και καπάκι ή ανάλογη κατσαρόλα βάζετε το λάδι και το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε, ανακατεύοντας για 4 λεπτά. Βάζετε και τις μπριζόλες και τις σοτάρετε ώστε να ροδίσουν ελαφρώς και από τις δυο πλευρές, για 7 λεπτά συνολικά. Προσθέτετε την κανέλα και σβήνετε με το κρασί. Σείετε το τηγάνι και, όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε την ντομάτα και λίγο αλάτι. Σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά́ στο μέτριο και αφήνετε το φαγητό́ να σιγομαγειρευτεί. Στο μεταξύ, σε μικρό σκεύος βράζετε για λίγο τις ελιές σε νερό για να ξεπικρίσουν, για 4 λεπτά. Τις σουρώνετε και τις ρίχνετε στη σάλτσα να μαγειρευτούν μαζί́. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, παρακολουθείτε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό, ανάλογα με το πάχος της χοιρινής μπριζόλας, θα χρειαστεί 40-50 λεπτά. Στο τέλος, πρέπει να μείνει με τη σάλτσα του και οι μπριζόλες να έχουν γίνει. Μόλις είναι έτοιμο, αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Σερβίρετε τις χοιρινές μπριζόλες με κανέλα, κόκκινο κρασί, ελιές και με πουρέ́ πατάτας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement