Ελλάδα
Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης για τον πνιγμό της 8χρονης
Δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση θανάτου της 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης, στην περιοχή της Κρυοπηγής, στην Χαλκιδική.
Σύμφωνα με το thesstoday, συνελήφθη σήμερα και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης, όπου έχασε την ζωή της η ανήλικη. Ο άνδρας οδηγήθηκε τα ξημερώματα στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (13/08), συνελήφθη και η 19χρονη, που ήταν υπεύθυνη στο σπιτάκι όπου διέμενε το 8χρονο κορίτσι, με βάση το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της έκθεσης. Η 19χρονη αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών. Στο κάδρο ερευνών βρίσκεται και ο ναυαγοσώστης.
Λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση. Την κατασκήνωση, που είναι μία από τις πιο γνωστές της Βόρειας Ελλάδας στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, λειτουργεί η «Κατασκηνωτική Εκπαιδευτική Α.Ε.».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή ότι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.
«Μου είχαν πει ότι έχουν ναυαγοσώστη»
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού, Άγγελος Καζάζης, είπε: «Δεν είχαμε καμία ενημέρωση από την κατασκήνωση. Ρώτησα αν είχαν ναυαγοσώστη και είπαν ότι είχαν. Και πώς σας έφυγε το παιδί; Κανείς δεν απάντησε».
Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε: «Το ΕΚΑΒ έφτασε γρήγορα στο σημείο και προσπάθησαν με τα μέσα που είχαν να το σώσουν. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας, το διασωλήνωσαν και το έφεραν στο ΑΧΕΠΑ και απ΄ ότι άκουσα δεν είχε καλή κατάληξη. Θέλω να συλλυπηθώ τους γονείς».
Πώς έγινε η τραγωδία
Σύμφωνα με thesstoday.gr, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή, όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.