Connect with us

Μαγειρική

Ψάρι με μπάμιες και ντομάτα    

Published

on

 

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 φέτες ή φιλέτα ψαριών της αρεσκείας σας

3 κρεμμύδια, το 1 ολόκληρο, τα 2 ψιλοκομμένα

1 μάτσο μαϊντανό, άκοπο

3 ντομάτες, σε ψιλά καρέ

1 κιλό μπάμιες, φρέσκες (καθαρισμένες, ραντισμένες με 1 κ.σ. ξίδι και ροδισμένες στο τηγάνι σε 2 κ.σ. λάδι για να μη βγάλουν βλέννες) ή κατεψυγμένες

100 ml ελαιόλαδο

2 μπαχάρια + 1 δάφνη + 1 κουτ. γλυκού κύμινο

1 καρότο, καθαρισμένο, άκοπο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το καρότο, το άκοπο κρεμμύδι και τον μαϊντανό, προσθέτετε 1 λίτρο νερό και βράζετε για 30 λεπτά. Σουρώνετε. Σε μια άλλη, μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι σε μέτρια φωτιά τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 4 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα και ανακατεύετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις μπάμιες, τη δάφνη και τα μπαχαρικά, σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φιλέτα των ψαριών πάνω στις μπάμιες και μαγειρεύετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και οι μπάμιες (καλό είναι να μην είναι λιωμένες). Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement