Μαγειρική
Αρνάκι στη γάστρα με δαμάσκηνα και βερίκοκα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1.800 γρ. αρνί, από μπούτι και σπάλα, με το κόκαλο, κομμένο σε μερίδες
50 γρ. μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό
2 ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
8 φρέσκα δαμάσκηνα + 8 βερίκοκα
τα φύλλα από 4 κλωνάρια φασκόμηλο (ή περίπου 10 ξερά φύλλα)
200 γρ. κεφαλοτύρι, σε κύβους
120 ml κόκκινο γλυκό κρασί
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μια γάστρα το κρέας, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη για 2 ώρες, να μαριναριστεί. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Κόβετε στη μέση τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια και τα ξανακλείνετε, για να τους δώσετε το αρχικό τους σχήμα. Τα βάζετε στη γάστρα ανάμεσα στα κομμάτια του αρνιού και στριμώχνετε σε διάφορα σημεία το φασκόμηλο. Ρίχνετε τα κρασιά σε μια άκρη της γάστρας, για να μην ξεπλύνουν το αρνάκι από τη μαρινάδα του. Σκεπάζετε και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Δυναμώνετε τη φωτιά στους 200°C, ξεσκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσει.