Μαγειρική
Τσιζκέικ με μέλι και λευκή σοκολάτα
Υλικά (για 8 μερίδες)
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα σε νερό να μαλακώσουν
Για την επικάλυψη
μέλι ανθέων
κομμάτια από παστέλι
2 χούφτες αμύγδαλα ωμά
Εκτέλεση:
Τρίβετε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα αδειάζετε σε μπολ. Σε μικρό σκεύος λιώνετε το βούτυρο. Ρίχνετε στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύετε. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση βάζετε το μείγμα και το απλώνετε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης, αφού τα στύψετε καλά, και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα και την προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα επάνω από το τριμμένο μπισκότο και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο τη φόρμα και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σε μικρό σκεύος βράζετε λίγο τα αμύγδαλα για να τα ξεφλουδίσετε και τα καβουρδίζετε στον φούρνο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα βγάζετε και τα ψιλοκόβετε στο ραβδομπλέντερ. Βγάζετε το τσιζκέικ από το ψυγείο και καλύπτετε την επιφάνεια με το μέλι, τα τρίμματα από αμύγδαλα και κομμάτια παστελιού. Ξεφορμάρετε προσεχτικά και σερβίρετε.