Υγεία
Εγκεφαλικό επεισόδιο: Το αμινοξύ που μειώνει τον κίνδυνο – Ποια τρόφιμα το περιέχουν
Τα επίπεδα ορισμένων μικρών μορίων που ονομάζονται μεταβολίτες μπορεί να επηρεάσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σύμφωνα με νέα έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus στο Ρότερνταμ που δημοσιεύθηκε στο Neurology.
Οι μεταβολίτες προέρχονται από την κατανάλωση τροφίμων και μπορεί να προκαλέσουν χημικές διεργασίες εντός του οργανισμού καθώς και παραγωγή μικροβίων. Ανάλυση παλαιότερων ερευνών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα επίπεδα δέκα μεταβολιτών συσχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr