Μαγειρική
Κριθαράκι με γαρίδες και μπούκοβο
Υλικά (για 4 άτομα)
500γρ. γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
350γρ. κριθαράκι
100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
100ml κρασί
250γρ. τοματίνια κομμένα στη μέση
1 καλή πρέζα μπούκοβο
1 λεμόνι, το ξύσμα
1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και το κριθαράκι. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τα τοματίνια, ανάλογο αλατοπίπερο και όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί το φαγητό. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας συχνά το φαγητό για να μην κολλήσει. Όταν μαγειρευτεί «αλ ντέντε» το κριθαράκι και μείνει το φαγητό με λίγα υγρά, προσθέτετε τις γαρίδες, το μπούκοβο και το ξύσμα του λεμονιού. Μαγειρεύετε λίγο ακόμα μέχρι να αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τον μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.