Μαγειρική
Φασολάκια με δεντρολίβανο και κατίκι
Υλικά (για 4 άτομα):
1½ κιλό φασολάκια τσαουλιά, καθαρισμένα και κομμένα κάθετα στη μέση
1 κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
250 γρ. κατίκι
1 κλωνάρι φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζετε τα φασολάκια και λίγο αλάτι και τα τρίβετε ελαφρώς με την παλάμη σας. Τα αδειάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τομάτες, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή, γιατί έχετε ήδη αλατίσει τα φασολάκια). Ανακατεύετε με κουτάλα, προσθέτετε 200 ml νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το κατίκι, ανακατεύετε απαλά, μαγειρεύετε για 2 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.