Connect with us

Μαγειρική

  Γαύρος ψητός με πατάτες    

Published

on

Υλικά (για 4 άτομα):

700 γρ. πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1½ κιλό τομάτες, βρασμένες για 1-2 λεπτά και ψιλοκομμένες

500 ml νερό

1/2 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1/2 μάτσο δυόσμος, ψιλοκομμένος

2 κιλά γαύρος, καθαρισμένος

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180° C. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις τομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνετε.

Απλώνετε σε μεγάλο ταψί και ψήνετε για 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτετε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά. Αραδιάζετε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνετε για 4 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο, αφήνετε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνετε το φαγητό μέσα για 4 λεπτά, πριν σερβίρετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement