Μαγειρική
Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλη πατάτα
1 μεγάλο καρότο
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
300 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
1 μικρό ματσάκι άνηθο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.