Μαγειρική
Κοτομπουκιές σε σουσάμι, με ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
σουσάμι για το πανάρισμα
500 γρ. βίδες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)
10 ντοματίνια κομμένα στα 2
1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
χυμό από ½ λεμόνι
200 γρ. γιαούρτι
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε για 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Χτυπάτε σε ραβδομπλέντερ τα ντοματίνια, το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις κοτομπουκιές, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.