Μαγειρική
Μους κολοκύθας, μόνο με 2 υλικά
Υλικά
3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, κρύα
Προαιρετικές γαρνιτούρες:
1/4 φλ. τσαγιού σαντιγί
1 κ. σ. σπόρους κολοκύθας
κανέλα
1 πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού
Εκτέλεση
Τοποθετήστε ένα λεπτό σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και βάλτε τον πουρέ κολοκύθας στο σουρωτήρι.
Αφήστε τα περιττά υγρά να στάξουν για 5 λεπτά.
Μόλις σουρώσει, τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας σε ένα καθαρό μπολ.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μίξερ και χτυπήστε μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη σαντιγί.
Προσθέστε μερικές κουταλιές από τη σαντιγί στον πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ενωθούν.
Μεταφέρετε τον πουρέ κολοκύθας στο μπολ με τη σαντιγί και χρησιμοποιήστε μια λαστιχένια σπάτουλα για να ανακατέψετε μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Γαρνίρετε με σαντιγί, τριμμένη κανέλα ή κολοκυθόσπορους προαιρετικά.
Πηγή: newsbeast.gr