Μαγειρική
Μπαρμπούνια στον φούρνο με κουκουνάρια και μαϊντανό
Υλικά (για 4 άτομα):
12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
30 γρ. κουκουνάρια
1 μικρό μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
90 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, αλατοπιπερώνετε καλά τα μπαρμπούνια. Στη συνέχεια, λιώνετε στον πολυκόφτη το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό και το μισό λάδι. Απλώνετε το μείγμα σε μέτριο ταψί. Αραδιάζετε τα μπαρμπούνια σε μία στρώση και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ψήνετε στους 200°C για 13 λεπτά. Ιδανικό συνοδευτικό τους, μια σαλάτα με βραστά χόρτα και πατάτες τηγανητές.