Connect with us

Μαγειρική

Ρεβύθια με ρέγκα στον φούρνο

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα):

500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ σε χλιαρό νερό με 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

2 ολόκληρα τοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ

1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε μέτριες ροδέλες

2 φιλέτα ρέγκα καπνιστή, κομμένη σε μέτρια κομμάτια (4 εκ.)

1/2 – 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό (ή όσο καυτερό σας αρέσει)

2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη

2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού (ή όσο σας αρέσει)

70 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε τα ρεβίθια, τα στραγγίζετε και τα αδειάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνετε τη δάφνη και νερό τόσο ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 5 εκ. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Αποσύρετε, αφαιρείτε τη δάφνη και στραγγίζετε τα ρεβίθια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Στην ίδια κατσαρόλα (άδεια πλέον) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις πιπεριές και τον πελτέ, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνετε τα ρεβίθια, το μπούκοβο, την τομάτα, το χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και βράζετε για 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Αδειάζετε το όλον σε βαθύ ταψί, σκορπίζετε τη ρέγκα, την τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα και να ροδίσει το φαγητό στην επιφάνεια.

Ροή ειδήσεων

Advertisement