Connect with us

Τοπική αγορά

Οινογνωσία στην Πελοπόννησο

Published

on

Η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου έφερε στην Πελοπόννησο 15 Γερμανούς sommelier, από τις 10 έως και τις 14 Νοεμβρίου.

Το επίπεδο των φιλοξενουμένων ήταν πολύ υψηλό, με ιδιοκτήτες εστιατορίων με 1 αστέρι Michelin, μια αλυσίδα delicatessen καθώς και ακριβά εστιατόρια και κάβες λιανικής. Οι πιο φημισμένες περιοχές της Πελοποννήσου όπως η Αχαΐα, η Νεμέα και η Μαντινεία. Γεύτηκαν όμως και άλλα κρασιά από σχεδόν όλη την Πελοπόννησο και από μερικές ιδιαίτερες ποικιλίες, καθώς και παλαιωμένα λευκά και ερυθρά κρασιά. Οι φιλοξενούμενοι Γερμανοί sommelier είχαν επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ναό του Νέμειου Δία και να δουν το μουσείο και το στάδιο της Νεμέας.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν για όλους τους φιλοξενούμενους sommelier ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκαν την Πελοπόννησο και όλοι εξέφρασαν την επιθυμία να έρθουν ξανά με τις οικογένείες τους, αλλά και σε επαγγελματικά ταξίδια.
Η ΕΝΟΑΠ, με πάνω από 70 ενεργά μέλη, αποτελεί την μεγαλύτερη περιφερειακή ένωση κρασιού της Ελλάδας, ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από το 90% της οινοπαραγωγής της Πελοποννήσου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement