Connect with us

Υγεία

Έρευνα: Γιατί στις γιορτές ανεβαίνει η ερωτική μας διάθεση

Published

on

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, οι άνθρωποι κάνουν πολύ περισότερο σεξ κατά τη διάκεια των γιορτών.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports, μας λέει ότι αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι την περίοδο αυτή νιώθουμε πιο χαρούμενοι, ασφαλείς και ήρεμοι.

Ιδιαίτερα μάλιστα στις χριστιανικές κοινωνίες η περίοδος Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς δημιουργεί σαφώς μεγαλύτερο ενδιαφέρον για σεξ από ό,τι το Πάσχα.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι άνθρωποι νιώθουν πιο οικογενειακά.

Και το ευχάριστο «παρεπόμενο» αυτού του ανεβασμένου σεξουαλικού ενδιαφέροντος είναι ότι εμφανίζεται παραδοσιακά αυξημένος ο αριθμός των γεννήσεων παιδιών μετά από εννέα μήνες, δηλαδή το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Ροή ειδήσεων

Advertisement