Connect with us

Τοπική αγορά

Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος – «ΚΡΙΝΟΣ»-Τιμώντας παράδοση, ποιότητα και αξία για την Αχαΐα και την Αιγιάλεια

Published

on

Μια πορεία η οποία ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, αλλά εδώ και 60 χρόνια συνεχώς επενδύει μεγάλα χρηματικά ποσά και όλες τις δυνάμεις της στην παραγωγική βιομηχανία του τόπου, τιμήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου το βράδυ, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του από τον Αχαιό Υφυπουργό Πολιτισμού εκ μέρους της οικογένειας της Αιγιώτικης εταιρείας «ΚΡΙΝΟΣ», αναφέρθηκε με συγκίνηση στο έργο που επιτέλεσε τα τελευταία 50 χρόνια στα ηνία της επιχείρησης και στη νέα εποχή που σηματοδοτεί η ανάληψη των καθηκόντων από την επόμενη γενιά, την 3η κατά σειρά, η οποία συνεχίζει την ίδια προσπάθεια με επιμονή και προσήλωση, προσφέροντας στον τόπο, την παραγωγικότητα και την απασχόληση.

Η παράδοση, που υπήρξε το μεγάλο πλεονέκτημα της «ΚΡΙΝΟΣ» έναντι του ανταγωνισμού, ήταν αναμφισβήτητη και για αυτό η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Θ. Λουλούδης, Α. Κουνάβης, Τ. Βασιλείου, Γ. Σακελλαρόπουλος) αποφάσισε να απονείμει αυτή την τιμή στην εταιρεία.

Οι μεγάλοι «σταθμοί»

78 χρόνια πριν από το ξεκίνημα, το 1960, μετά την έναρξη της βιομηχανικής παραγωγής στο Αίγιο, η «ΚΡΙΝΟΣ» κληροδοτεί τις συνταγές της αναλλοίωτες µέχρι και σήµερα. Πλέον αντλεί τη μακρόχρονη εμπειρία της στην εμφιάλωση και στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της, το ανθρώπινο δυναμικό, τους προμηθευτές και τους πελάτες με αξιοπιστία και εμπιστοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα:

– Το 1943, ο Ιωάννης Αναστασόπουλος και η σύζυγος του, Χρυσούλα ιδρύουν στα Καλάβρυτα την ποτοποιία «ΚΡΙΝΟΣ». «Πρώτη µας φροντίδα, η ποιότητα» ήταν το «μότο» του ιδρυτή και παραμένει σταθερή αξία μέχρι σήμερα.

Το 1950, η ποτοποιία και το κατάστημα λιανικής πώλησης μεταφέρονται στο κέντρο του Αίγιου, στην οδό Ερμού.

– Το 1960, η οικογένεια ιδρύει το πρώτο εργοστάσιο ποτοποιίας και αεριούχων ποτών στην περιοχή της Ροδοδάφνης, όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα η πηγή του Φυσικού Μεταλλικού Νερού, «ΚΡΙΝΟΣ».

→Το 1971, τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει ο γιος του Ιωάννη, Κωνσταντίνος, χημικός και μηχανολόγος, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στην πορεία της.

– Το 1980, η «ΚΡΙΝΟΣ» εισάγει πρώτη στην ελληνική αγορά την φιάλη μιας χρήσεως (μέχρι τότε κυριαρχούσαν οι επιστρεφόμενες φιάλες), αποκλειστικά για τα αναψυκτικά «ΚΡΙΝΟΣ» Αποτέλεσε μια καινοτόμα ιδέα, που εξασφάλιζε ένα πιο ασφαλές προϊόν για τον καταναλωτή.

Το μέλλον και τη νέα γενιά!

Την τριετία 1996-1999, η εταιρεία πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις, με στόχο την επέκταση των γραμμών παραγωγής της. Η διαδικασία εμφιάλωσης αναβαθμίζεται, με την αγορά πλήρως καθετοποιημένων και αυτοματοποιημένων γραμμών, που εξασφαλίζουν ένα απόλυτα αποστειρωμένο περιβάλλον. Ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος οργανώνει τον κλάδο των εμφιαλωτών, ιδρύοντας την Πανελλήνια Ένωση Εμφιαλωτών Νερού και αναλαμβάνοντας τη θέση του Προέδρου, θέση που κρατάει μέχρι σήμερα. Ακολουθώντας τις τεχνολογικές, αλλά και ποιοτικές επιταγές της εποχής, η εταιρεία «ΚΡΙΝΟΣ» λειτουργεί ήδη από το 1996, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων EN ISO 22000.

Από το 2007, η 3η γενιά της οικογένειας Αναστασόπουλου αναλαμβάνει ηγετικές θέσεις στην επιχείρηση και τα πέντε παιδιά του Κωνσταντίνου συμμετέχουν ενεργά στην ανάπτυξή της.

Η «ΚΡΙΝΟΣ» διοικείται σήμερα από τον Ιωάννη Κ. Αναστασόπουλο και παραμένει, κάτι που είναι το πιο σημαντικό ίσως στις μέρες μας, µια, αµιγώς, ελληνική, οικογενειακή, εταιρεία παραγωγής και εμφιάλωσης Φυσικού Μεταλλικού Νερού, Αναψυκτικών και Αλκοολούχων ποτών, µε έδρα το Αίγιο.

Η νέα γενιά σέβεται και διατηρεί την παράδοση των διαχρονικών και αξεπέραστων συνταγών της οικογένειας, ενώ αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει την εικόνα των προϊόντων της εταιρείας «ΚΡΙΝΟΣ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement