Μαγειρική
Κοτόπουλο φούρνου με μέλι και πατάτες

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο ολόκληρο
500γρ. πατάτες, σε χοντρές φέτες
1 ματσάκι θυμάρι
12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
50γρ. μέλι
50γρ. μουστάρδα
300ml χυμό πορτοκαλιού
30ml χυμό λεμονιού
20ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αναμιγνύετε το μέλι, τη μουστάρδα και 40ml από τον χυμό πορτοκαλιού να ομογενοποιηθούν. Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το αλείφετε με το μίγμα μελιού που ετοιμάσατε. Βάζετε τις πατάτες και το θυμάρι στον πάτο του ταψιού, ακουμπάτε από πάνω το κοτόπουλο, περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και το κοτόπουλο μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε λίγο το φαγητό να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.