Μαγειρική
Ψητός σολομός με γιαούρτι

Υλικά (για 4 άτομα):
8 φέτες σολομό Νορβηγίας
½ κεσέ γιαούρτι αγελάδος 2%
2 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
λεπτές φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα
θαλασσινό αλάτι Μεσολογγίου
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μουστάρδα, δύο κουταλιές της σούπας από τον ψιλοκομμένο άνηθο, όλο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο. Σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζετε λαδόκολλα και τοποθετείτε τον σολομό με το δέρμα προς τα κάτω. Σκεπάζετε την επιφάνεια με το μίγμα του γιαουρτιού και τον ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά αν είναι με την ουρά και 8 λεπτά αν είναι σε φέτες. Τον σερβίρετε χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλισμένο με τον υπόλοιπο άνηθο, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.