Ελλάδα
Λέκκας από την Εύβοια: «Ήπια σεισμική δραστηριότητα, θα διαρκέσει κάποιες ημέρες»

Στο Προκόπι Εύβοιας έχει μεταβεί ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.
«Είναι σε εξέλιξη μία ήπια σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Κεντρικής-Βόρειας Εύβοιας. Αυτή η δραστηριότητα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Περιλαμβάνει μικρούς σεισμούς που δεν υπερβαίνουν τους 5 βαθμούς και πολύ μικρότερους και το χαρακτηριστικό είναι ότι διαρκεί κάποιες μέρες αυτή η δραστηριότητα, με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λέκκας. Όπως ανέφερε, οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι περιορισμένες, κυρίως σε παλιά σπίτια, στο Προκόπι και στο Μαντούδι Ευβοίας.
Παράλληλα, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) έχει μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να πραγματοποιήσει ελέγχους σε κτίρια.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πραγματοποιώντας περιπολίες, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν δεχθεί κάποια κλήση ούτε έχει χρειαστεί να επέμβουν.
protothema.gr