Connect with us

Παναχαϊκή

Ο «κύβος ερρίφθη»

Η ΕΠΟ γνωστοποίησε την 11η Ιουλίου, ως την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης στην Γ΄ Εθνική – Ανάμεσα στις ομάδες Παναχαϊκή, Θύελλα και Παναιγιάλειος

 

Published

on

 

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο «κύβος ερρίφθη», καθώς η επιτροπή διοργανώσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε και επίσημα πως η 11η Ιουλίου 2025 θα αποτελέσει την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026, όπου ανάμεσα στις ομάδες θα βρίσκεται και η Παναχαϊκή, μαζί φυσικά με τις Θύελλα Πατρών και Παναιγιάλειο.

Η σχετική εισήγηση εγκρίθηκε και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τα σωματεία, που επιθυμούν να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη κατηγορία τη νέα σεζόν. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία συμμετοχής, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την οριστικοποίηση των ομίλων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρει: «Κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις: Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων να καθοριστεί η Παρασκευή 11 Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής για το Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2025-2026. Εγκρίθηκε ο Κανονισμός Ερασιτεχνικών Σωματείων».

Π. ΣΤΑΘΑΚΗΣ: «Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 40 ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ»

Επί παντός επιστητού, μίλησε στην εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο Πέτρος Σταθάκης, καθώς στάθηκε αφενός στη συμφωνία ΑΣ ΠΑΟΚ-Μυστακίδη για την κατασκευή της Νέας Τούμπας με δικά του κεφάλαια και αφετέρου στην αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2. Ερωτώμενος για τον ΠΑΟΚ, είπε: «Εγώ θα σταθώ στα θετικά, ότι θα γίνει νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ. Μπορεί να είναι καθυστερημένα, αλλά τουλάχιστον θα γίνει ένα σύγχρονο γήπεδο για μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλες ομάδες αυτόν τον δρόμο και να αποκτήσουν τα δικά τους γήπεδα.

Ειδικά η επαρχία το έχει μεγάλη ανάγκη». Ερωτώμενος για την αποβολή της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, ανέφερε: «Πριν τρία χρόνια υπήρχε κανονισμός, οτιδήποτε είναι μετά το 2016 να αναγνωρίζεται ως διαδοχή και να πληρώνεται το 50% των χρεών. Όταν ανέβηκε η Παναχαϊκή στην Σούπερ Λίγκα 2 και έγινε ΠΑΕ, έγιναν δικαστήρια, πλήρωσε 29 παίκτες που δεν ήταν δικοί της και μετέπειτα δημιουργήθηκαν και πάλι χρέη και θα έπρεπε να μπει η ομάδα σε ένα πλαίσιο για το θέμα της αποπληρωμής των χρεών.

Δεν γίνεται να δίνεται περιθώριο δέκα ημερών σε ομάδες για να πληρώσουν, και επειδή δεν μπορούν, να διαλύονται. Εμάς δεν μας άφησαν να παίξουμε και μας απέβαλαν από το πρωτάθλημα πριν αυτό ολοκληρωθεί κι αυτό δεν ευνόησε κανέναν. Έχει πληρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό. Είναι άδικο για την Παναχαϊκή. Κανείς δεν έχει πληρώσει παίκτη πριν το 2016 και εμείς καλούμαστε να πληρώσουμε παίκτες του 2002. Η Παναχαϊκή έχει πληρώσει 40 παίκτες που δεν ήταν δικοί της. Δεν μπορεί να αποβάλλουν ομάδες. Η FIFA βάζει ban και έτσι θα μπορούσε να γίνει και με την περίπτωσή μας. Να μας επιβληθεί, να μην μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement