Ελλάδα
«Αναγκαία η στήριξη των κομμωτών της Αχαΐας»
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Αχαΐας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου

Συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας είχε αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ν. Αχαΐας «Η Αγία Τριάς», στο πλαίσιο των επαφών με τοπικούς φορείς για την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων του κλάδου.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ο πρόεδρος Κώστας Τσακιρλής και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου έθεσαν επί τάπητος τις διεκδικήσεις και τα προβλήματα των επαγγελματιών κομμωτών, απευθυνόμενοι στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρο Λουλούδη.
«Είναι επιτακτική ανάγκη η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού, η επιμόρφωση και η διά βίου εκπαίδευση των επαγγελματιών κομμωτικής, καθώς και η αντιμετώπιση ζητημάτων φορολογίας, ασφάλισης και επιδοτήσεων για την αναβάθμιση εξοπλισμού ή για συμμετοχή σε εκθέσεις και σεμινάρια, ζητήματα τα οποία αναγνωρίστηκαν ως δίκαια από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου», ανέφεραν τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου.
Πρόσθεσαν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους όρους και τις προϋποθέσεις του νέου επιδοτούμενου προγράμματος, το οποίο αφορά τα μέλη του Σωματείου.
«Η συνάντηση έκλεισε με διάθεση διαρκούς διαλόγου και συνεργασίας, γεγονός που καταδεικνύει ότι το Σωματείο Κομμωτών θα έχει έναν ακόμη σύμμαχο για την παρακολούθηση των θεμάτων του κλάδου και την αναζήτηση λύσεων. Το Επιμελητήριο Αχαΐας βρίσκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση ουσιαστικά μέτρα στήριξης για την επιβίωσή τους», δήλωσαν στον απόηχο της συνάντησης οι εκπρόσωποι των κομμωτών/κομμωτριών της Πάτρας και όλης της Αχαΐας.