Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα ψώνια της τελευταίας στιγμής έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι έμποροι της Πάτρας 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Τις ελπίδες τους έχουν εναποθέσει οι έμποροι της Πάτρας στις αγορές των τελευταίων ημερών προσβλέποντας ιδίως στους επισκέπτες προκειμένου να κάνουν τη δική τους «ανάσταση», σε μια περίοδο που η ακρίβεια έχει επιφέρει «πλήγμα» στην αγορά.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα έμειναν ανοικτά από τις 9 το πρωί σε συνεχές ωράριο μέχρι τις 9 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, όμως η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη.
Παρά το γεγονός ότι ο καιρός αποδείχθηκε σύμμαχος, το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν αυξημένο μεν σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αλλά αισθητά μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως «κάθε πέρυσι και καλύτερα» εφόσον ο κόσμος που κυκλοφορούσε χθες στο κέντρο ήταν περιορισμένος όπως και οι σακούλες με τα δώρα.
Ο εμπορικός κόσμος και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της ένδυσης και της υπόδησης – εκτός από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα παιδικά- είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος καθώς περίμενε την Μεγάλη Εβδομάδα να πάρει μια «ανάσα» μιας και όλο το προηγούμενο διάστημα το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν υποτονικό.
Την τιμητική τους και φέτος είχαν τα καταστήματα με τις λαμπάδες και τα παιχνίδια, αλλά και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια καθώς οι νονοί έσπευσαν να κάνουν τα δώρα στα βαφτιστήρια τους.
Οι καταναλωτές αναμένεται, σήμερα και αύριο, να κάνουν τις αγορές για τα δώρα για τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα καθώς τα εμπορικά θα ανοίξουν ξανά την ερχόμενη Τετάρτη.
Σε αυτές τις αγορές προσβλέπουν μια οικονομική τόνωση οι έμποροι για σήμερα Μ. Παρασκευή (τα καταστήματα θα ανοίξουν στη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα) και αύριο Μ. Σάββατο όπου θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 3 το μεσημέρι).
Παράλληλα, σήμερα και αύριο την τιμητική τους έχουν τα κρεοπωλεία, τα οπωροπωλεία, τα σούπερ μάρκετ, τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία, καθώς ο κόσμος αγοράζει εκτός από τον παραδοσιακό οβελία για το γιορτινό τραπέζι, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά, πασχαλινά κουλούρια για τις μέρες του Πάσχα.
Η «Γ» καταγράφει τις απόψεις εμπόρων της Πάτρας που κάνουν μια αποτύπωση της εορταστικής περιόδου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement