Connect with us

Αθλητισμός

Α1 πόλο ανδρών: Έμεινε στην κατηγορία ο ΝΟΠ και έριξε τον ΝΟ Χανίων

Published

on

«Ο θάνατός σου, η ζωή μου στην Κρήτη» και εκείνος που πανηγύρισε στο φινάλε ήταν ο ΝΟΠ. Τεράστιο “διπλό” παραμονής για τους Πατρινούς που θα βρίσκονται και του χρόνου στην Α1. Τον ΟΦΘ στον υποβιβασμό ακολούθησε ο ΝΟΧ.

Το τεράστιο διακύβευμα μετέτρεπε το παιχνίδι στα Χανιά ανάμεσα στον τοπικό ΝΟΧ και τον ΝΟΠ σε έναν «τελικό» για την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία. Και αυτήν την εξασφάλισαν οι Πατρινοί μετά από ομηρικές μάχες στο νερό.

Στα σαλόνια της ελληνικής υδατοσφαίρισης θα βρίσκεται και την περίοδο 2024-25 ο ΝΟΠ του Γιώργου Ντόσκα αφού πέρασε διά πυρός και σιδήρου από το κολυμβητήριο των Χανίων μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι και έκανε το 2/2 στα play outs. Και οι δύο μεγάλες ομάδες της αχαϊκής πρωτεύσας στην Α1 μετά από πολλά χρόνια.

Ένταση στο φινάλε με το παιχνίδι να διακόπτεται έπειτα από αλλεπάλληλα επιθετικά φάουλ που σφύριξαν οι διαιτητές. Το αποτέλεσμα αυτό καταδίκασε τους Κρητικούς που το πάλεψαν στον υποβιβασμό τους. Μία κραταιά δύναμη της ελληνικής υδατοσφαίρισης που έχει γεννήσει τεράστιους αθλητές/τριες στην Α2.

ΝΟΧ – ΝΟΠ 7-8

Βάσεις παραμονής είχαν βάλει οι Πατρινοί από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όταν είχαν προηγηθεί με 1-4. Ο Τσιστράκης ήταν αυτός που είχε δώσει το προβάδισμα στους Χανιώτες παρόλα αυτά το πρώτο μέρος από εκεί και έπειτα ήταν ένας μονόλογος των φιλοξενούμενων. Ο Γεωργαράς ισοφάρισε, ο Τζώρτζης έδωσε κεφάλι στον ΝΟΠ, ο Γαβαλάς διέρευνε το προβάδισμα (1-3) ενώ ο Αγγελόπουλος έκανε το 1-4. Οι γηπεδούχοι παρόλα αυτά δεν παραιτήθηκαν. Μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να κλείσουν τη διαφορά και αυτό έκαναν.

Ο Αποστολάκης με δύο προσωπικά του τέρματα μείωσε σε 3-4. ο Γκουσάροφ ισοφάρισε και ο Χαριτάκης έφερε την ολική ανατροπή για το 5-4 τον Χανίων. Ο Αγγελόπουλος από πλευράς των παικτών του Ντόσκα βρήκε δίχτυα ξανά και διαμόρφωσε το 5-5 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με πέναλτι ο Γεωργαράς έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Πατρινούς, που εξασφάλισαν «μαξιλαράκι ασφαλείας» με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Σπύρου Γαβαρά για το 5-7. Ο Αράκι μείωσε σε 6-7. Μεγάλη χαμένη ευκαιρία σε κόντρα 3-2 για τα Χανιά και ο ΝΟΠ τον τιμώρησε τον ΝΟΧ. Ο Αγγελόπουλος έκανε το 6-8 και έδωσε αέρα δύο γκολ λίγο πριν τη λήξη. Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει. Ο Γκουσάροφ μείωσε εκ νέου (7-8) και εκεί άρχισαν τα επιθετικά φάουλ που έφεραν προσωρινή διακοπή στον αγώνα με κάτι λιγότερο από 20” να απομένουν.

Τελικώς το ματς ολοκληρώθηκε και ο ΝΟΠ πανηγύρισε την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Τα 8λεπτα: 1-1, 1-4, 5-5, 7-8.

Πηγή: aquafeed24.com

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement