Connect with us

Συνεργασίες

Εκδήλωση για την Κλιματική Αλλαγή και το ρόλο της Ασφάλισης στην Καρδίτσα με πρωτοβουλία της Interamerican

Published

on

Με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Προκλήσεις και ο ρόλος της Ασφάλισης», η Ιnteramerican πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στην Καρδίτσα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων της ευρύτερης περιοχής, συνεργατών, ασφαλιστικών συμβούλων και πελατών.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican Γιάννης Καντώρος, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τα εντεινόμενα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής και στο νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο ασφαλιστικός κλάδος. Αναφέρθηκε συνοπτικά στη στρατηγική επιλογή της Interamerican να πρωταγωνιστήσει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, προετοιμασία και υποστήριξη της κοινωνίας στον τρόπο αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων, αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, συνεργασίες, τις υποδομές και τις ασφαλιστικές λύσεις που διαθέτει ο όμιλος.

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, ο οποίος ανέλυσε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και του αποτυπώματός της, μέσω των συχνών και εντεινόμενων φυσικών καταστροφών που λαμβάνουν χώρα σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο. Επίσης ειδική μνεία έγινε για την κακοκαιρία Daniel και τα χαρακτηριστικά της, η οποία έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα την ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλίας. Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι «Μέσα σε δύο ημέρες το συνολικό νερό της βροχόπτωσης που έπεσε στην περιοχή ισοδυναμεί με το ύψος νερού που θα κατανάλωνε η Αθήνα σε 14 χρόνια!»

Ο Γενικός Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών της Interamerican Πάνος Κούβαλης, παρουσίασε το μηχανισμό της Interamerican για την αντιμετώπιση των συχνών πλέον φυσικών καταστροφών δίδοντας έμφαση στη διαδικασία άμεσης αποζημίωσης (fast track) των πελατών (ιδιωτών και επιχειρήσεων), στην ετοιμότητα και άμεση ενεργοποίηση όλων των υποδομών και υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας του Ομίλου, καθώς και στη σημαντική συνεργασία του Ομίλου Interamerican με το Αστεροσκοπείο Αθηνών για την ανάπτυξη από κοινού προβλεπτικών μοντέλων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία, ενημέρωση και αποτελεσματική διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece, αναφέρθηκε εκτενώς στη στρατηγική συνεργασία του οργανισμού με την Ιnteramerican, για την ανάπτυξη των καταλλήλων υποδομών (Call Center 24/7, επιχειρησιακών συστημάτων κλπ), όσο και στην άμεση οργάνωση από κοινού ανθρωπιστικών αποστολών για την υποστήριξη πολιτών που έχουν πληγεί από την έλευση οποιουδήποτε ακραίου καιρικού φαινομένου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Γενικός Διευθυντής της Interamerican Βοηθείας Γιώργος Σπαντιδάκης, αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο των ανθρώπων της Άμεσης Βοήθειας, οι οποίοι συνέδραμαν στο μέγιστο στην ανακούφιση των ανθρώπων της Θεσσαλίας τόσο ασφαλισμένων, όσο και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα, βραβεύοντας τους επικεφαλής των ομάδων.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν στις υποδομές της περιοχής από τα καιρικά φαινόμενα, η Interamerican ανακοίνωσε τη δωρεά ενός σημαντικού ποσού στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας συμβάλλοντας ενεργά στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, στη χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου. Τη δωρεά παρέλαβε από τον κύριο Γιάννη Καντώρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Interamerican, η κυρία Μαίρη Κουτσιούμπα, Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement