Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκοψαν τους ευκάλυπτους-Σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων για την κοπή των δέντρων στον Άγιο Αλέξιο

Published

on

Τη σφοδρή αντίδραση κατοίκων της περιοχής του Αγίου Αλεξίου προκάλεσε η κοπή των ιστορικών ευκάλυπτων που βρίσκονταν στο χώρο που παλαιότερα λειτουργούσε το λούνα παρκ στην Αγίας Σοφίας.

Συνεργείο προχώρησε χθες στην κοπή των δέντρων, στο πλαίσιο των εργασιών για την αναμόρφωση του χώρου, στον οποίο ο Δήμος έχει ανακοινώσει πως θα δημιουργηθεί πλατεία.

Παρά το γεγονός, ότι η δημοτική Αρχή προτίθεται να δημιουργήσει στην έκταση των 3.018,56 τ.μ. που μέχρι σήμερα ήταν εγκαταλελειμμένη έναν κοινόχρηστο χώρο που θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για τους πολίτες όλων των ηλικιών, δημότες αντέδρασαν ζητώντας να μην κοπούν τα δέντρα, αλλά να παραμείνουν ως μέρος του νέου σχεδίου της πλατείας.

Μάλιστα, η αντίδρασή τους χθες, απέτρεψε την κοπή όλων των δέντρων από το συνεργείο του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο, ενώ σήμερα το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση, ενώ δεν αποκλείεται να υποβληθούν και μηνύσεις.
Θυμίζουμε ότι στο σχέδιο του Δήμου για την ανάπλαση του χώρου, η πλατεία χωρίζεται σε τρεις ζώνες οι οποίες θα έχουν την δική της χαρακτήρα και λειτουργικότητα. Η ζώνη επί της Αγ. Σοφίας (το πλακόστρωτο τμήμα με βοτσαλόπλακες) θα είναι η πλατεία για όσους επιθυμούν να περάσουν το χρόνο τους στα καθιστικά – παρτέρια παρακολουθώντας την κίνηση της οδού Αγ. Σοφίας.

Η κεντρική ζώνη διαμορφώνεται ως πάρκο – κήπο με τραπεζόπαγκους. Η ζώνη στη πλευρά της οδού Ιωαννίνων, διαμορφώνεται σε σύγχρονο παιδότοπο για ηλικίες 1-17 ετών το οποίο θα είναι χωρισμένο σε ηλιακές ομάδες και δραστηριότητες. Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών του χώρου, δηλαδή ένα πάρκο φιλικό και ευχάριστο στους πολίτες προσανατολισμένο στην χρήση αναψυχής, άθλησης, και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Μερικές από τις παρεμβάσεις της ανάπλασης σε αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία χώρων περιπάτου – σύγχρονου παιδότοπου με ζώνες νηπίων – παίδων και τμήμα στίβο μάχης που οριοθετείται με φύτευση και μεταλλική περίφραξη.
Τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν επίσης τη δημιουργία του υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, κοπή και κλάδεμα διαμόρφωσης των υφιστάμενων ευκαλύπτων, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, εγκατάσταση φυτών και χλοοτάπητα.

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement