Connect with us

Πολιτισμός

Κυριακή, ημέρα για θέατρο-Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Published

on

Ξεχωριστό ενδιαφέρον αποκτά και η σημερινή ημέρα χάρη στις θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας για μικρούς και μεγάλους.

STAND UP COMEDY
Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη ανεβαίνει σήμερα στις 21.00 για μία παράσταση η ηθοποιός Χρύσα Κατσαρίνη.
Μετά το «Ότι πολυτιμότερο έχω», την πρώτη solo Stand Up Comedy παράστασή της, η γνωστή και επιτυχημένη ηθοποιός Χρύσα Κατσαρίνη βγαίνει ξανά στο δρόμο, έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια.
Η καινούρια της παράσταση με τίτλο “Κουβέρτα” ξεκινά την περιπλάνησή της ανά την Ελλάδα, μετά τις sold out εμφανίσεις της στην Αθήνα, κάνει «στάση» και στην Πάτρα. Η «Κουβέρτα» αποτελεί την πιο σκοτεινή, εξομολογητική και συνάμα ξεκαρδιστική παράσταση που έγραψε μέχρι σήμερα.
Η Χρύσα Κατσαρίνη στο νέο της αυτό έργο, τα βάζει με τους ομοφοβικούς, τους σεξιστές και τις ηλίθιες συμβουλές στις γυναίκες για το πώς να μη πέσουν θύματα βιασμού. Γλεντάει τη NASA που ψάχνει κωμικούς για το διάστημα και τους γιατρούς που την εγχείρησαν. Έχει τη λύση για να γλιτώνει κάθε τσακωμό και μία κουβέρτα παραμάσχαλα για να γλιτώνει απ’ όλα τα υπόλοιπα.
Επιχειρεί να μετουσιώσει τις πιο σκοτεινές ιστορίες της ζωής της σε γέλιο και με τον τρόπο αυτό να αποδείξει ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν αστεία και πως ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για την κάθαρση, δεν είναι μέσω της τραγωδίας, αλλά μέσω της κωμωδίας.
Η είσοδος στο Πάνθεον επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες.
Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας όπως οι αποστάσεις, η απολύμανση του χώρου και οι θεατές να φορούν μάσκες.
Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ. Τηλ. Κρατήσεων 2610 325 778.
Ο «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» ΤΟΥ ΡΙΤΣΟΥ
Τελευταία παράσταση σήμερα στις 21.15 για τον «Αγαμέμνων» του Γιάννη Ρίτσου που ανεβαίνει στο θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας, στην οδό Μαιζώνος σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά και έχει κερδίσει θετικές κριτικές από το κοινό.
Ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα και γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης. Κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς την ύστατη στιγμή πριν το φοβερό βήμα.
Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας.
Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και την μετατρέπει σε ένα γνώριμο, “καθ΄ημάς” πρόσωπο. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.
Ερμηνείες : Γεράσιμος Σοφιανός, Μαρίνα Παντελάκη.
Τηλ. Κρατήσεων – πληροφορίες : 2610.328394
Εισιτήρια:12 € κανονικό, 10 € μειωμένο ( ανέργων, ΑΜΕΑ, φοιτητικό, ατέλεια ηθοποιών).
«ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Στο Επίκεντρο + ανεβαίνει και σήμερα στις 20.00 το έργο «Ναι σε όλα» σε σκηνοθεσία Μίλτου Νίκα. Πρόκειται για μία σπαρταριστή κωμωδία σε διασκευή – προσαρμογή του Τζίμη Πολίτη και της Πηνελόπης Χατζή που παρουσιάζεται από πατρινούς συντελεστές για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Διαδραματίζεται στην Αθήνα τη δεκαετία του ’80.
Ο υπουργός της Σοσιαλιστικής κυβέρνησης πρόκειται να περάσει μια νύχτα πάθους με
την ερωμένη του, γραμματέα του αρχηγού της δεξιάς αντιπολίτευσης, στο ξενοδοχείο της Μ. Βρετανίας… Ένα πτώμα όμως που βρίσκεται στο παράθυρο της σουίτας θα ματαιώσει τα σχέδια του μπερμπάντη υπουργού… Τα πράγματα περιπλέκονται όταν φθάνουν στο ξενοδοχείο η σύζυγος του υπουργού και ο άνδρας της ερωμένης του.
Ποιος θα βγάλει τον υπουργό από την δύσκολη θέση;
Παίζουν: Τζίμης Πολίτης, Ιάσονας Φωτήλας, Κώστας Τσορτός, Πολύδωρος Παπαδόπουλος, Τζούλια Ροδοπούλου, Κωνσταντίνος Γκότσης, Ζήνος Μπουγιουκλής, Ιωάννα Κάμαρη, Νάνσυ Κορδώνη.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση στο viva.gr Πληροφορίες – κρατήσεις στο 2610 46 10 50.
«ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΣΠΑΘΙ»
Τελευταία παράσταση σήμερα στις 12 μ. για “Το Ξύλινο Σπαθί” στο Επίκεντρο +.
Μια φορά κι έναν καιρό, όπως λεν στα παραμύθια, ήταν ένας Βασιλιάς μεγάλος…που ξεκίνησε το ταξίδι του να μάθει τι πραγματικά σημαίνει ευτυχία!
Ένα γλυκό παραμύθι που μιλά για την αυτάρκεια, την ειλικρίνεια, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη και τη δύναμη του να μην το βάζεις ποτέ κάτω!
Για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, και για όλους τους μεγάλους που νιώθουν παιδιά!
Γενική είσοδος: 8 ευρώ. Πληροφορίες στο τηλ. 2610 46 10 50.
«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»
«Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη Πανοπλία», ένα μυθιστόρημα, γραμμένο σαν παραμύθι συνεχίζεται στο Θέατρο Όροφως! Σήμερα η παράσταση θα ανέβει στις 11.30 το πρωί.
Μέσα από το ταξίδι του Ιππότη, μάς δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να ανασάνουμε, να ελευθερωθούμε και να γελάσουμε πλατιά και ανοιχτόκαρδα με την αθωότητα και την αλήθεια ενός παιδιού. Να αναζητήσουμε μια διέξοδο από τους φόβους, τις αγωνίες και τη μοναξιά μας. Να πετάξουμε τις «σκουριασμένες» πανοπλίες μας, γιατί τελικά δεν μας προστατεύουν, αλλά μας βαραίνουν.
Ο «Ιππότης με τη σκουριασμένη Πανοπλία» είναι μια παιδική παράσταση με στοιχεία όπερας για μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές. Βασικά συστατικά της είναι το χιούμορ, η φαντασία, το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, το κέφι και τα διαδραστικά σκηνικά, που μεταφέρουν τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο!
Ηθοποιοί: Γεωργία Αντωνοπούλου, Έφη Κεραμίδα, Μαριέττα Σαρρή.
Κρατήσεις / Πληροφορίες: 2611810983, 6939835990
Για παιδιά κάθε ηλικίας! Γενική είσοδος: 9€ ενήλικες, 7€ παιδικό
«Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΤΟ ‘ΣΚΑΣΕ!»
Ανεβαίνει και σήμερα στις 12 μ. στο θέατρο ACT, η θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η ωραία κοιμωμένη τό ‘σκασε!». Με καταιγιστικό χιούμορ και χαρούμενα τραγούδια η παράσταση αφηγείται μια φρέσκια εκδοχή του κλασσικού παραμυθιού των αδελφών Γκρίμ. Μέσα από συμβολισμούς και μεταφορές, αποπειράται να υπενθυμίσει στους μεγάλους τη μαγεία της παιδικότητας και να μιλήσει στα παιδιά, με πολύ διασκεδαστικό τρόπο, για την αληθινή αγάπη και για την αξία του να βρίσκει κανείς το δικό του εαυτό όσο ξεχωριστός κι όσο διαφορετικός κι αν είναι. Χρησιμοποιούνται σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου και χοροθεάτρου με πολλές εναλλαγές ρόλων, με ειδικά κατασκευασμένα σκηνικά αντικείμενα και ειδικούς θεατρικούς φωτισμούς. Μια παράσταση γεμάτη μουσική, εντυπωσιακά κοστούμια, χορογραφίες και ακροβατικά!
Υπόθεση έργου:
Σε ένα παραμυθένιο βασίλειο ο βασιλιάς και η βασίλισσα ονειρεύονται να αποκτήσουν ένα μωρό. Ένας μαγικός βάτραχος πληροφορεί τη βασίλισσα οτι η επιθυμία τους θα γίνει πραγματικότητα και θα αποκτήσουν μια κόρη. Στο μεγάλο πάρτι στο παλάτι για την ονοματοδοσία της πριγκίπισσας μια νεράιδα της κάνει μάγια, να τρυπηθεί με ένα αδράχτι και, στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, να πέσει σε αιώνιο ύπνο. Το κορίτσι μεγαλώνει αλλά, όπως όλοι οι έφηβοι, έχει τα δικά της όνειρα και δεν ενδιαφέρεται για τις πριγκιπικές συνήθειες που όλοι περιμένουν από αυτήν. Παρά τις κωμικές προσπάθειες του βασιλικού ζεύγους και των αυλικών τους η μαγική κατάρα θα πραγματοποιηθεί. Στο όνειρό της η πριγκίπισσα θα συναντήσει ξανά το μαγικό βάτραχο, θα κάνει παρέα με λουλούδια που μιλάνε και θα γνωρίσει τους πιο εξωφρενικούς πρίγκιπές! Θα καταφέρει άραγε να βρει κάποιον που θα κερδίσει με απλό τρόπο την καρδιά της; Θα μπορέσει να βρει το δικό της δρόμο και, στο τέλος, θα ζήσουν όλοι καλά κι εμείς καλύτερα;
Παίζουν και τραγουδούν: Άννα Ζιάκκα, Γιώργος Κομνηνόγλου, Νικόλας Τσίχλας, Μαίρη Χρυσανθακοπούλου
Εισιτήρια: 7€ (παιδικό) 8€ (ενηλίκων)
Προπώληση: viva.gr Πληροφορίες: 2610272037 – 6936122263

Ροή ειδήσεων

Advertisement