Connect with us

Αθλητισμός

Euro Cup: Ο Προμηθέας αρχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι

Published

on

Ξεκινά και επίσημα το ευρωπαϊκό ταξίδι για τον Προμηθέα, ο οποίος την Τετάρτη 12/10 στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας θα αναμετρηθεί εκτός έδρας με την Τρέντο για την πρεμιέρα του Euro Cup.

Όλοι στην πατρινή ομάδα θέλουν να φτάσουν όσο το δυνατό πιο ψηλά στη διοργάνωση παλεύοντας και διεκδικώντας όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.

ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΤΟΥΣ

Κάτι που θα επιδιώξουν να κάνουν οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, προσπαθώντας να επιβάλουν τον ρυθμό τους έτσι ώστε να πανηγυρίσουν αυτοί στο τέλος.

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ

Βέβαια η προϊστορία της πατρινής ομάδας με ιταλικές δεν είναι και η πιο ευνοϊκή, αφού μετρά μόλις 3 νίκες σε συνολικά 14 αγώνες. Ωστόσο αυτά τα στατιστικά ανήκουν στο παρελθόν με τον Προμηθέα να στοχεύει μόνο σε νίκη στην αναμέτρηση.

Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα τους εξής αθλητές: Γκίκα, Γιανγκ, Κάουαν, Πλώτα, Μουράτο, Σίμπσον, Χέλεμς, Κουλμπόκα, Τανούλη, Τσαϊτέλη, Κοντίτ και Κακλαμανάκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ «ΠΑΛΑΤΡΕΝΤΟ»

Ο Προμηθέας πραγματοποίησε προπόνηση στο γήπεδο της Τρέντο, προκειμένου να γνωρίζουν καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο οι “Προμηθείς”, αλλά και ο Μάκης Γιατράς να δουλέψει τις τελευταίες λεπτομέρειες με τους αθλητές του λίγο πριν από το τζάμπολ.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΙΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ

Το Euro Cup θα πραγματοποιηθεί σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων, που παίζουν εντός κι εκτός έδρας. Οι οκτώ με την καλύτερη κατάταξη από κάθε όμιλο παίρνουν το εισιτήριο για την συνέχεια της διοργάνωσης, η οποία περιλαμβάνει νοκ άουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό, ενώ το σταύρωμα των ομάδων είναι αντίστοιχο της θέσης που έχουν κατακτήσει στον όμιλό τους.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, η οποία δίνει παράλληλα το εισιτήριο για την Euro League του 2023/24.

Συγκεκριμένα ακόμη κι ο ηττημένος του τελικού ελπίζει σε αντίστοιχο προβιβασμό, εφόσον η ομάδα που κατέκτησε πέρσι (2021/22 – Βίρτους Μπολόνια) το τρόπαιο ή αυτή που τη συνόδεψε (βλ. Παρτίζαν και Βαλένθια) δεν φτάσουν μέχρι την οκτάδα της Euro League.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως η όρεξη μπορεί να παραμείνει… ανοιχτή, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον τελικό της 3ης Μαΐου 2023.

Σε ό,τι αφορά τώρα τον Προμηθέα αρχικά θα παλέψει για να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια και στη συνέχεια για ό,τι καλύτερο γίνεται.

Αυτά όμως είναι μελλοντικά με τους Πατρινούς να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στον αγώνα, στο τέλος του οποίου θέλουν να είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν.

Ο ΤΖΟ ΓΙΑΝΚ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΣΗΜΟΥΣ…

Αν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών που θα πατήσουν τα παρκέ του Euro Cup, τότε αναμφισβήτητα θα επιλέγαμε τον Κώστα Κουφό ως το Νο1.

Ο διεθνής σέντερ πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ευρώπη για να παίξει στο Λονδίνο, μετά από μια διετία με λίγους αγώνες στο ενεργητικό του.

Από εκεί και πέρα, ο Τζο Γιανγκ του Προμηθέα είναι επίσης εκ των πλέον διάσημων παικτών της διοργάνωσης.

*Τον αγώνα του Προμηθέα με τον Ιωνικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή 16/10 (17:00), θα διευθύνουν οι Τσαρούχα-Τσώνος-Θεοδωρόπουλος (Πίγκας).

ΑΜΑΛΙΑ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ

Ροή ειδήσεων

Advertisement