Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κάλεσμα Σβόλη σε όλους τους Πατρινούς, σε μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Published

on

«Η κεντρική πλατεία της πόλης έστειλε το μήνυμά της σε όλη την Πάτρα. Ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης ή ιδεολογικής αφετηρίας, επιθυμεί την αλλαγή σελίδας στη Δημοτική Αρχή».

Τα παραπάνω-μεταξύ άλλων- τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Σβόλης, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών, μπροστά από το εκλογικό κέντρο της παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» στην πλατεία Γεωργίου.

Ο κ. Σβόλης απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε: « «Δεν μας νοιάζει τι ψηφίσατε στις εθνικές εκλογές. Μας ενώνει η κοινή λογική και η διάθεση για προσφορά στην πόλη μας και στον άνθρωπο. Επιθυμούμε μία καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη. Καθαρή πόλη χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, καλή οδοποιία και πεζοδρόμια, καλύτερη διαχείριση στο θέμα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης, χώρους για αθλοπαιδιές, αντιμετώπιση όλων των καθημερινών ζητημάτων».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υποψήφιος δήμαρχος, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του συνδυασμού, σε όλες, σχεδόν, τις θεματικές ενότητες, υπογραμμίζοντας:
«Επιθυμούμε κοινωνική πολιτική στον Δήμο μας. Ενίσχυση των απόρων με οικονομικά βοηθήματα, ίδρυση δημοτικού γηροκομείου, απάλειψη των ανισοτήτων, προστασία των αδυνάμων και των πασχόντων».

«Επιθυμούμε την τουριστική ανάπτυξη. Τουρισμό κρουαζιέρας, yachting κι αναψυχής, τουρισμό θρησκευτικό, πολιτιστικό, συνεδριακό, ιατρικό, αθλητικό, εναλλακτικό και τουρισμό υπαίθρου. Επιθυμούμε την επιχειρηματική ανάπτυξη. Προσέλκυση επενδύσεων, ώθηση του επιχειρείν, έρευνα, καινοτομία, διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο και τους άλλους φορείς. Επιθυμούμε τα έργα υποδομής, αλλά και την πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή μας αυτονομία. Επιθυμούμε τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης μας. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του Ρηγανόκαμπου, αλλά και τη διαχείριση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, με νερό για όλον τους πολίτες. Θέλουμε τη μέγιστη αξιοποίηση των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων και τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».
Ο κ. Σβόλης σε αρκετά σημεία της ομιλίας του, απευθύνθηκε σε όλους τους Πατρινούς, ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση ή ιδεολογική αφετηρία.
«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθειά μας πορευτήκαμε σε έναν διαφορετικό δρόμο, που έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον απλό πολίτη. Η παράταξή μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πατρινούς, προτάσσοντας την κοινή λογική, το μέσο νου, τη διάθεση προσφοράς, το ήθος, τη σύγχρονη πολιτική σκέψη, τη μετριοπάθεια και τη συνέργεια. Δεν θεωρούμε ότι τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας έχουν κομματικά χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό προσκαλούμε τον οποιονδήποτε πολίτη, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, να συνδράμει την προσπάθειά μας. Δεν επιθυμούμε να είμαστε δημοτική αρχή μερίδας των Πατρινών. Επιθυμούμε να ασκήσουμε διοίκηση για όλους τους συμπολίτες μας. Στην προσπάθεια αυτή δεν περισσεύει κανείς. Μακριά από εμάς τοξικές και εμμονικές συμπεριφορές. Είμαστε εδώ για όλους τους Πατρινούς», σημείωσε.
Καταλήγοντας είπε «η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχει ως σύνθημά της το συνεχίζουμε. Εμείς απαντάμε με τη λέξη: Αλλάζουμε. Δεν μπορεί η πόλη να είναι ίδια εννέα χρόνια. Και όπως δείχνει η αποψινή συγκέντρωση θα είμαστε πρώτοι και τις δυο Κυριακές. Είμαστε πολλοί. Είμαστε περισσότεροι. Και στις μέρες που απομένουν, σπίτι-σπίτι, στόμα-στόμα, πρέπει να δώσουμε το μήνυμα και να τους στείλουμε σπίτι τους».
-Την συγκέντρωση του κ. Σβόλη πλαισίωσε το μουσικό συγκρότημα 1550.

Ροή ειδήσεων

Advertisement