Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εθνικός ο δρόμος, εξετάζεται και παραχώρηση-Αναβαθμίζεται η Πούντα – Καλάβρυτα 

Published

on

Με μεθοδικότητα τα Καλάβρυτα απέσπασαν πρώτα τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πρόκειται να υπάρχει χρηματοδότηση για τη μελέτη ανακατασκευής της επαρχιακής οδού Πούντα – Καλάβρυτα, του πιο επικίνδυνου λόγω κατολισθήσεων οδικού δικτύου που προσφέρει προσβασιμότητα στα ορεινά, μέσω της Ολυμπίας οδού.

Μετά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού τη Δευτέρα 1η Απριλίου, το περασμένο Σάββατο, του Λαζάρου 27 Απριλίου, στην περιοχή βρέθηκαν οι υφυπουργοί Υποδομών Νίκος Ταχιάος και Χριστίνα Αλεξοπούλου προκειμένου να γίνει μια πρώτη αυτοψία και εν συνεχεία να ενημερώσουν για τα βήματα που ακολουθούν.
Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Δημήτρης
Αναγνώπουλος που ήταν παρών στη συνάντηση, η μελέτη των 2 εκατ. ευρώ περίπου ανατίθεται σε μεγάλο μελετητικό γραφείο!
«Το γεγονός ότι η Πούντα-Καλάβρυτα είναι ένας δρόμος που ήδη, κάθε τόσο, απορροφά εκατομμύρια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ αλλά, μετά από λίγο καιρό ανοίγουν νέα μέτωπα, είναι αρκετό για να πείσει ότι, εδώ, απαιτείται πλέον μια ριζική λύση» αναφέρει ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με το σχέδιο, ο δήμος και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, θα αποκτήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα μια ολοκληρωμένη μελέτη η οποία θα περιέχει όλες τις
παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν προκειμένου να γίνει η Πούντα – Καλάβρυτα ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και ασφαλής.
«Δεν είναι μια εύκολη παρέμβαση, θα απαιτηθεί να γίνουν νέες γεφυρώσεις για να
αποφύγουμε δύσκολες στροφές. Επίσης θα πρέπει να αλλάξει χάραξη ο δρόμος κοντά στο Μέγα Σπήλαιο. Είναι έργα που δεν μπορούν να γίνουν αύριο όμως, πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι θα αποκτήσουμε ένα συνολικό σχέδιο. Εν συνεχεία θα αναζητήσουμε δράσεις και προγράμματα προκειμένου να δράσουμε σταδιακά και σημειακά με παρεμβάσεις στο δίκτυο» αναφέρει ο δήμαρχος Καλαβρύτων.
Σύμφωνα με την κα Αλεξοπούλου, μέσω της μελέτης που θα χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα εξεταστεί, σε άμεση προτεραιότητα, η προσφορότερη λύση ώστε να παρακαμφθούν οριστικά τα επικίνδυνα τμήματα του βουνού, με στόχο τη χρηματοδότηση ενός οδικού άξονα που θα πληροί όλους τους σύγχρονους κανόνες ασφαλείας.
Η Πούντα – Καλάβρυτα, με βάση το νέο σχεδιασμό, είναι πιθανό να χαρακτηριστεί ως
εθνικός δρόμος, προκειμένου να αυξηθούν και οι επιλογές μιας γενναίας χρηματοδότησης, μέσα από Κοινοτικούς Πόρους και προγράμματα αλλά και να προσελκυστούν εταιρείες ανώτερης τάξης, όπως με τους παραχωρησιούχους της Ολυμπίας οδού και της Πατρών – Πύργου. Το σχέδιο αυτό προϋποθέτει εμπλοκή μεγάλου μελετητικού γραφείου, κάτι για το οποίο δεσμευτήκαν το Σάββατο η κα Αλεξοπούλου με τον κ. Ταχιάο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement