Connect with us

Ελλάδα

Τέλος με τον ξέφρενο ρυθμό των τιμών στα τρόφιμα…

Published

on

Κατά το 1/3 τουλάχιστον, από το 8,3% που ήταν αρχικά, στο 5% σήμερα έχει περιοριστεί ο τιμάριθμος στα τρόφιμα, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα που, μιλώντας χθες στα ‘Παραπολιτικά 90,1’ αφού έθεσε ως στόχο ένα 2% για το μέλλον, τόνισε πως «ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ έχει σχεδόν μηδενιστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά».

Σε ό,τι αφορά στον γενικό πληθωρισμό, στην Ελλάδα είναι,περίπου στο 3% αυτή τη στιγμή είπε επισημαίνοντας ότι «όκαι εκεί πιστεύουμε ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε μια αποκλιμάκωση» καθώς «η Ελλάδα έχει λάβει τα περισσότερα μέτρα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης».
Αναφέρθηκε επίσης στην πλατφόρμα e-katanalotis που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προβούν σε καταγγελίες, την οποία και χαρακτήρισε «πολύ σημαντική γιατί βοηθάει και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν επικεντρωμένους και γρήγορους ελέγχους έτσι ώστε να προστατεύουν τους καταναλωτές».
Για την πλατφόρμα e-katanalotis, ο υπουργός υπενθύμισε ότι η νέα αναβαθμισμένη πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία από την Μεγάλη Εβδομάδα με δυνατότητα για τον καταναλωτή να μπορεί να στείλει ηλεκτρονικά από το κινητό του καταγγελία.
«Μπορεί κάποιος με το κινητό του να βγάλει μια φωτογραφία, να στείλει μια καταγγελία με θέμα την τιμή αλλά μπορεί να αφορά και παραπλάνηση και με αυτή πηγαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο. Η μάχη κατά της ακρίβειας από την κυβέρνησή μας συνεχίζεται, δεν θα σταματήσουμε, δεν εφησυχάζουμε, θα συνεχίσουμε μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό στην Ελλάδα ιδιαίτερα στα τρόφιμα να μειώνεται σημαντικά» κατέληξε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement