Connect with us

Μαγειρική

Φρέσκος μπακαλιάρος αλά βερακρουζάνα

Published

on

 

 

Υλικά (για 6 άτομα)

4 φιλέτα φρέσκου μπακαλιάρου 180 γρ.-200 γρ.

(ζητάτε από τον ιχθυοπώλη να σας τα ετοιμάσει)

800 γρ. ώριμες τομάτες, κομμένες σε κύβους

250 γρ. κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρια, κομμένη σε μεσαίες λωρίδες (ζουλιέν)

200 γρ. λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε μεσαίες λωρίδες

1 μεσαία πιπεριά jalapeño χωρίς σπόρους και κοτσάνια, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

600 γρ. πατάτες baby βρασμένες, κομμένες στη μέση

1 κουτ. σούπας πάστα τομάτας

100 γρ. τσακιστές ελιές χωρίς κουκούτσια

80 γρ. φύλλα κρίταμο σε άλμη

3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουτ. σούπας μαντζουράνα

2 κλωνάρια θυμάρι

2 φυλλαράκια δάφνης

2 κουτ. της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος

εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε με ελαιόλαδο το σκόρδο, τις κόκκινες πιπεριές και την jalapeño. Αλατίζετε ελαφρά για φύγουν γρηγορότερα τα υγρά τους και στην συνέχεια, προσθέτετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε τις τομάτες μαζί με την πάστα διαλυμένη σε λίγο νερό, τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι και την μαντζουράνα. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε για 25 λεπτά σε χαμηλή ένταση μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Στη συνέχεια βυθίζετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, αφού τα έχετε αλατοπιπερώσει και μαγειρεύετε για 12 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τον μαϊντανό, τις τσακιστές ελιές και τον κρίταμο. Σερβίρετε με τις πατάτες που έχετε προηγουμένως ροδίσει σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Η κλασική γαρνιτούρα στην αυθεντική μεξικανική συνταγή περιέχει ρύζι βρασμένο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement