Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Στην Πάτρα βρέθηκε ο αθλητικός ψυχολόγος Κώστας Περγαντής, που είναι στο τιμ του Τσιτσιπά

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Μια υψηλή προσωπικότητα του ελληνικού τένις βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα και συγκεκριμένα στo Golden Tennis Club όπου μίλησε στους εκκολαπτόμενους αθλητές.

Ο λόγος για τον γνωστό αθλητικό ψυχολόγο, Κώστα Περγαντή, ο οποίος είναι μέρος της ομάδας που υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια αγωνιστικά τον Στέφανο Τσιτσιπά.
Ο Κώστας Περγαντής, πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ με μεταπτυχιακό στη Γλασκώβη, εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση κι από τότε συνεργάζεται με νέους ανθρώπους που κυνηγούν το όνειρό τους στον αθλητισμό.
Εδώ και αρκετά χρόνια ανήκει στο τιμ του κορυφαίου Έλληνα τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά και έχει βάλει και αυτός ένα λιθαράκι στην αλματώδη πρόοδο που κάνει ο Έλληνας τενίστας.
Ο Κώστας Περγάντης είναι προσωπικός φίλος του head coach του golden tennis Κώστα Σπανού εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει μια βαθιά και ειλικρινή φιλία.
Για αυτόν τον λόγο ο Κώστας Περγάντης ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Κώστα Σπανού, ήρθε στον προσεγμένο χώρο του golden tennis μιλώντας σε γονείς και παιδιά για το πόσο ρόλο παίζει το μυαλό στο τένις.
«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΜΝΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ»
«Με τον Κώστα γνωρίζομαι πολλά χρόνια, είναι ένα εξαιρετικός επιστήμονας και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο τιμ του Στέφανου Τσιτσιπά με τον οποίο είναι σε καθημερινή επαφή και μιλά μαζί του σε κάθε τουρνουά που συμμετέχει» είπε αρχικά ο Κώστας Σπανός που τον παρουσίασε στους συνδαιτυμόνες.
Στη συνέχεια ο έμπειρος αθλητικός ψυχολογίας έκανε ομιλία σε παίκτες και γονείς για τη σημασία που έχει και η προπόνηση του μυαλού και όχι μόνο του σώματος.
«Πρέπει να γυμνάζουμε και το μυαλό, όχι μόνο το σώμα» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Περγαντής και πρόσθεσε: «Είναι πολύ σημαντικό ειδικά στις νεαρές ηλικίες να μιλάμε συνεχώς με τα παιδιά και να τα ακούμε. Οτιδήποτε και αν έχουν στο μυαλό τους, θα πρέπει να μας ρωτούν για να τους λύνουμε απορίες».
Μετά το τέλος της ομιλίας, υπήρξαν αρκετές ερωτήσεις από τους λιλιπούτειους τενίστες τις οποίες απάντησε ο Κώστας Περγαντής και ήταν μια πολύ γόνιμη συνάντηση από την οποία εξήχθησαν πολλά συμπεράσματα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement