Connect with us

Ελλάδα

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα «τρέχει» η μετάλλαξη Όμικρον: Νέο μαύρο ρεκόρ και σήμερα με πάνω από 50.000 κρούσματα

Published

on

Εκτόξευση κρουσμάτων έχει προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Ελλάδα η μετάλλαξη Omicron, με τις μολύνσεις να σπάνε σχεδόν κάθε μέρα νέο ρεκόρ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας καταγράφηκαν πάνω από 200.000 κρούσματα.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κινηθούν και σήμερα, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Σιγά σιγά έχουμε εξέλθει από τς γιορτές και μένει να δούμε το επιδημιολογικό αποτύπωμα που άφησαν το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι πολύ υψηλό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα θα δούμε το εφιαλτικό ρεκόρ κρουσμάτων να ξεπερνά ακόμα και τις 50.000. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τις 11 το πρωί είχαν εντοπιστεί 34.000 κρούσματα.

Τ
Οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί”, δήλωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε ότι “δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά σίγουρα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα” για να προσθέσει ότι είναι πιθανό να υπερβούν τις 20.000 ακόμα και σήμερα.

“Αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς με ακρίβεια πότε θα γίνει η κορύφωση του κύματος, αλλά φαίνεται ότι όπως εξελίσσεται μπορεί να είναι περίπου στις 20 Ιανουαρίου, αλλά μπορεί να έρθει και πιο γρήγορα, γιατί έχει γρήγορη εξέλιξη” συμπλήρωσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης.

Σε μια εβδομάδα το αποτύπωμα
«Σε μια εβδομάδα θα δούμε το αποτύπωμα των Χριστούγεννων και σε 15 ημέρες το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς. Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 κρούσματα σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες», δηλώνει ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ενώ τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν εκτοξευθεί.

«Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της Omicron», επεσήμανε στο Mega ο καθηγητής, σύμφωνα με τον οποίο ανθρωποι που νόσησαν με «Δέλτα» μπορεί να νοσήσουν ξανά από «Οmicron» ωστόσο «όποιος έχει νογήσει και όποιος έχει εμβολιαστεί, κατά κανόνα, θα περάσει τη νόσο ήπια».

Ροή ειδήσεων

Advertisement