Connect with us

Ελλάδα

Φονική σύγκρουση στα Τέμπη με 16 νεκρούς και 85 τραυματίες – Δραματικές στιγμές, φόβοι για εγκλωβισμένους

Εφιαλτικές στιγμές για δεκάδες τραυματίες – Φόβοι για εγκλωβισμένους επιβάτες – 350 επιβάτες στα δύο τρένα – Τεράστια κινητοποίηση για διάσωση και περίθαλψη των τραυματιών – Σε τρία νοσοκομεία σε Λάρισα και Κατερίνη οι τραυματίες – Σε επιφυλακή τα «Παπανικολάου», «Θριάσιο», «Γεννηματάς» για τους εγκαυματίες

Published

on

Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών, ενώ υπάρχουν αναφορές πως προκλήθηκε και πυρκαγιά.

Οι πρώτες πληροφορίες, αναφέρει η ίδια πηγή, κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες ενώ η ΕΡΤ μιλάει και  για νεκρους. Για τον λόγο αυτό στο σημείο σπεύδουν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Ενημερώνεται συνεχώς ο πρωθυπουργός – Άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού

Από την πρώτη στιγμή της σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη,τραυματίες έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ καθώς επίσης η Αστυνομία και ο Ελληνικός Στρατός. Παράλληλα, 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές.

Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ. Αυτή την στιγμή προτεραιότητα των αρχών έχει η διάσωση και η περίθαλψη.

Πέραν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που εφημερεύει, οι αρχές ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία, ενώ ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς πηγαίνει προς το σημείο της σύγκρουσης.

Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Επιπλέον, τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

H πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε τα εξής: Σε εξέλιξη επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς και απεγκλωβισμού ατόμων από αμαξοστοιχία πλησίον της περιοχής Ευαγγελισμός Λάρισας. Επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα.

φωτό αρχείου

Σελίδες: 1 2

Ροή ειδήσεων

Advertisement