Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Η Αφροδίτη με τη Γούνα»-Διπλή παράσταση σήμερα στο Επίκεντρο + με την Αιμιλία Νίνου και τον Θανάση Κουρλαμπά

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η Αφροδίτη με τη γούνα» μετά τη μεγάλη απήχηση του κοινού ανεβαίνει και σήμερα στο Επίκεντρο+, στις 18.00 και στις 21.15.

«Η Αφροδίτη με τη γούνα» αποτελεί ένα βαθιά φιλοσοφικό έργο του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ όπου πραγματεύεται την αναζήτηση του ανθρώπου για την πραγματική ελευθερία. Ο Μαζόχ, ως φεμινιστής της εποχής του, θέτει στο επίκεντρο ένα φιλελεύθερο πλάσμα, ένα κορίτσι που έχει αποφασίσει να ζήσει σύμφωνα με τους δικούς του κανόνες, να απολαύσει την ηδονή και την αγάπη πέρα από κάθε περιορισμό που θέτουν οι κοινωνικοί και οι θρησκευτικοί κανόνες που στειρώνουν βασικές απολαύσεις και ένστικτα του ανθρώπου.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ
Σε ένα θέρετρο των Καρπαθίων οι δύο μοναδικοί του ένοικοι συναντώνται σαν από κάποιο παιχνίδι της τύχης, για να ξεκινήσει μεταξύ τους ένα γοητευτικό παιχνίδι έρωτα και εξουσίας. Ο Σεβερίν, ένας άντρας στα 40 του, γόνος εύπορης οικογένειας, βουτηγμένος στην μελέτη του και από πάντα ερωτευμένος με το ιδανικό της θεάς Αφροδίτης, θα βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα του πάθους του για τη Βάντα. Εκείνη νέα και πλούσια, χήρα, παραδομένη στα ένστικτά της, με μία εκτός εποχής φιλελεύθερη και σχεδόν συγκινητική αντιμετώπιση της ζωής, θα εξάψει την περιέργειά του και θα πυροδοτήσει το πάθος του. Αλλά συγχρόνως θα γοητευθεί με την σειρά της και θα ερωτευτεί βαθιά τον ιδιαίτερο αυτόν άντρα. Μοιάζουν σαν να έχουν γεννηθεί ο ένας για τον άλλον ή ακριβώς το ανάποδο. Το παιχνίδι της εξουσίας ανάμεσά τους παίζεται διαρκώς με σκληρούς και συνάμα άκρως τρυφερούς όρους και αλλάζει συνεχώς νικητή. Ενώ αρχικά φαίνεται πως εκείνος έχει πέσει θύμα της γοητείας της, είναι η Βάντα τελικά που υποκύπτοντας στην παράκληση του να ενσαρκώσει τις φαντασιώσεις του, θα βρεθεί έρμαιο σε έναν κύκλο αγριότητας και απάνθρωπης βίας. Ενός βίαιου, σκληρού πάθους που θα καταναλώσει και τους δύο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Παίζουν: Αμαλία Νίνου, Θανάσης Κουρλαμπάς.
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Θανάσης Κουρλαμπάς. Μετάφραση-Δραματουργία: Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ. Μουσική: Γιάννης Οικονόμου. Σχεδιασμός φωτισμών: Αργύρης Θέος. Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού. Παραγωγή: Happy Productions. Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Μαγγίρα
Τιμές εισιτηρίων: 16€ κανονικό 13€ μειωμένο (Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Προπώληση στο https://www.viva.gr/tickets/theater/i-afroditi-me-ti-gouna-1
Πληροφορίες – κρατήσεις στο τηλέφωνο 2610461050
Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανήλικους.


Ροή ειδήσεων

Advertisement