Connect with us

Μαγειρική

  Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες

Published

on

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τους κεφτέδες

4 πατάτες, λεπτά κομμένες

200 γρ. κασέρι, τριμμένο

50 γρ. φέτα, τριμμένη

100 γρ. καπνιστό τυρί

30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. κρέμα τυρί

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

1 αυγό

αλάτι χοντρό, μαύρο πιπέρι

ελαιόλαδο /ηλιέλαιο (μισό-μισό), για τηγάνι

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Για το πανάρισμα

80 γρ. φρυγανιά, τριμμένη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

2 αυγά ολόκληρα, χτυπημένα

150 γρ. καλαμποκάλευρο

Εκτέλεση:

Σε μεγάλη μπασίνα βάζετε όλα τα υλικά και ζυμώνετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πλάθετε κεφτεδάκια περίπου 40 γρ. το καθένα. Τα βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και αφήνετε στο ψυγείο για 40΄. Σε ένα πιάτο ανακατεύετε το αλεύρι με την πάπρικα. Σε ένα δεύτερο πιάτο βάζετε τα αυγά χτυπημένα και σε ένα τρίτο το καλαμποκάλευρο. Πανάρετε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα, μετά στα χτυπημένα αυγά και, τέλος, στο καλαμποκάλευρο. Βάζετε σε πλατύ τηγάνι ή κατσαρόλα το ηλιέλαιο με το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια μέχρι να έχουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά. Τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι τηγανίζετε τις πατάτες. Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τις πατάτες πασπαλίζοντας με πάπρικα γλυκιά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement