Connect with us

Μαγειρική

Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι

Published

on

 

 

Υλικά (για 4-5 άτομα)

250 γρ. χυλοπιτάκι

400 γρ. ζεστό ζωμό κρέατος ή νερό

Για τα σουτζουκάκια

100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί

150 ml κόκκινο κρασί

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

30 ml ε.π. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Για τη σάλτσα

500 γρ. σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη

30 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού βούτυρο

100 ml κρασί

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 μικρό ξυλάκι κανέλα

5 κόκκους μπαχάρι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

ξερό ανθότυρο, τριμμένο

Εκτέλεση:

Βρέχετε το ψωμί με το κρασί, το αφήνετε για 10΄ να μαλακώσει και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια. Ζυμώνετε καλά, πλάθετε τα σουτζουκάκια, τα τοποθετείτε σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο, και τα περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε τα σουτζουκάκια στον φούρνο για 10΄ στους 200°C. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα σιγοβράζοντας όλα τα υλικά της για 10΄, αποσύρουμε, προσθέτετε τον ζωμό και ανακατεύετε. Αμέσως περιχύνετε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα, προσθέτετε το χυλοπιτάκι, αλατίζετε και ανακατεύετε. Ψήνετε για ακόμη 25 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας προσεκτικά δυο-τρεις φορές. Σερβίρετε το γιουβέτσι ζεστό με τριμμένο ξερό ανθότ

Ροή ειδήσεων

Advertisement