Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

14 κρούσματα στο Καλλιμανοπούλειο και δύο στην Κλειτορία

Published

on

Οι μοριακοί έλεγχοι που διενεργήθηκαν σε ωφελούμενους και εργαζόμενους του Καλλιμανοπουλείου στα Καλάβρυτα οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά τα rapid tests που διενεργήθηκαν, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εστίας του νέου ιδού στη δομή.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε ολοκληρωθεί ο μοριακός έλεγχος σε 76 από τα 106 συνολικά δείγματα που ελήφθησαν και διαπιστώθηκαν επτά μολύνσεις, ενώ αναμένονται τα αποτέλεσμα και των υπόλοιπων τριάντα. Πρόκειται για τροφίμους αλλά εργαζόμενους στη δομή, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν εμφανίσει έντονα συμπτώματα και νοσηλεύονται σε πλήρη απομόνωση.

Στο μεταξύ, σε ελέγχους rapid test που έγιναν χθες στην Κλειτορία εντοπίστηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα. “Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που σχετίζονται με κρούσμα εργαζόμενου στο Καλλιμανοπούλειο, ένα τρίτο που αρχικά βγήκε θετικό, κατά την επανάληψη όμως δεν οριστικοποιήθηκε. Όλα θα πάνε για μοριακό έλεγχο, μαζί με τα ήδη γνωστά κρούσματα στη δομή των Καλαβρύτων” δήλωσε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας στα Μαζέικα (Κλειτορία) κ. Παπακανέλλος.

Οι έλεγχοι, 52 στην Κλειτορία και 32 στη Δάφνη έγιναν χθες με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Επιδημιολογικής Επιτήρησης Covid-19  Καλαβρύτων Θεόδωρο Νασιώτη. Σήμερα έχουν προγραμματιστεί rapid test στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, ενώ αύριο θα γίνουν στα Καλάβρυτα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement