Connect with us

Auto

Ιδού το best seller της Ευρώπης

Published

on

Το Dacia Sandero βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι το Νο.1 αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα!

Το μικρό hatchback ήταν μπροστά από το ανανεωμένο Tesla Model Y, με 20.372 πωλήσεις έναντι 19.795, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce που αντιπροσωπεύουν το 98% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις χώρες της ΕΖΕΣ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε εξαιρετική εμπορική τροχιά, παραμένει και το Volkswagen Golf, με 19.047 μονάδες. Οι πωλήσεις του Sandero αυξήθηκαν κατά 15%, ενώ ο όγκος του Model Y αυξήθηκε κατά 9,6% σε σύγκριση με πέρυσι.

Ήταν ένα μεγάλο άλμα για το Model Y, το οποίο πάλεψε να μπει στο top 20 τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η Tesla συνήθως δυσκολεύεται κατά τον πρώτο μήνα του τριμήνου. Πέρυσι ήταν στο Νο.30 τον Ιανουάριο, αλλά κέρδισε τους επόμενους δύο μήνες και το τρίμηνο στο δρόμο για τον τίτλο πωλήσεων του 2023.

Άλλοι παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον όγκο πωλήσεων της Tesla τους επόμενους μήνες χαρακτηρίζονται από ένα αδιέξοδο μεταξύ της αμερικανικής κατασκευάστριας EV και των εργαζομένων στη Σουηδία, καθώς και μια διακοπή παραγωγής στο εργοστάσιό της κοντά στο Βερολίνο.

Ροή ειδήσεων

Advertisement