Connect with us

Παναχαϊκή

Η Παναχαϊκή πλήρωσε την «αφλογιστία» της και έμεινε ισόπαλη (0-0) με τη Δόξα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Συνεχίζει να πετά βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα η Παναχαϊκή η οποία παρότι είχε τις ευκαιρίες, σε ένα μέτριο παιχνίδι ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 0-0 με τη Δόξα Δράμας για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 2. Ως εκ τούτου χάνει έδαφος και έχει μείνει πλέον στην 5η θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την κορυφή.

Η πατρινή ομάδα είχε κόντρα και προβλήματα τραυματισμού, καθώς εκτός από τον πρώτο σκόρερ Μπάτροβιτς που έμεινε εκτός την τελευταία στιγμή λόγω ενοχλήσεων και στην διάρκεια του αγώνα έχασε με τραυματισμούς τους Κουσκουνά-Πλιάτσικα.
Παρόλα αυτά όμως η ομάδα του Παπαδόπουλου είχε την ευκαιρία να φύγει με το τρίποντο από την Δράμα, αν οι έμπειροι Κουσκουνάς στο 24΄ και Αραβίδης στο 89΄, σημάδευαν πιο σωστά και έστελναν την μπάλα στα δίχτυα.
Αν και η Παναχαϊκή έχασε έδαφος στην μάχη της ανόδου, έχει λίγο χρόνο ακόμα αλλά για να ελπίζει θα πρέπει να βρει λύσεις στο μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι το δημιουργικό, αφού και χθες οι ευκαιρίες ήταν με το σταγονόμετρο.
ΜΕ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥΣ Η 11ΑΔΑ
Στο αγωνιστικό μέρος αλλαγές είχαμε στην 11άδα της Παναχαϊκής η οποία κατέβηκε με σχήμα 4-3-2-1 με τον Παπαδόπουλο βάζει στα εξτρέμ το νεαρό Σκεπετάρη αντί του Μπάτροβιτς, τον Μπρους για πρώτη φορά βασικό στα χαφ μαζί με τον Μουστακόπουλο και τον Ανάκογλου σε θέση 10αριού, ενώ ο Λαρέα πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Πλιάτσικα.
Στα πρώτα λεπτά η πατρινή ομάδα ήταν πιο δραστήρια, προσπαθούσε να παίξει από τα άκρα χωρίς επιτυχία όμως από την άλλη ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Η πρώτη καλή στιγμή για τους κοκκινόμαυρους ήρθε στο 11΄ με το γυριστό του Ανάκογλου αλλά το πλάσε του Σκεπετάρη ήταν χλιαρό και έδιωξε σε κόρνερ ο αντίπαλος πορτιέρο, πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο.
Η απάντηση ήρθε από τους γηπεδούχους στο 15΄ όταν ο Σαμπανίδης βρέθηκε σε θέση βολής στη μεγάλη περιοχή και έκανε το σουτ αλλά την τελευταία στιγμή ο Λαρέα έβαλε το πόδι και έδιωξε σε κόρνερ.
Η ομάδα της Δράμας μετά το 15΄ ανέβασε κάπως την απόδοσή της, ισορρόπησε την εικόνα του αγώνα, κέρδισε μάχες στη μεσαία γραμμή και ήταν λίγο πιο απειλητική.
ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΣΚΟΥΝΑ
Η Παναχαϊκή είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-1 στο 24΄ όταν μετά από σέντρα του Σταμόπουλου, ο Κουσκουνάς την κατέβασε ωραία και έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Στεφανάκος είπε «όχι».
Το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό, πότε η πατρινή ομάδα και πότε η Δράμα ήταν στην αντίπαλη περιοχή με στόχο να βρουν χώρο για ευκαιρία αλλά αμφότερες δεν τα κατάφερναν αφού οι άμυνες λειτουργούσαν ικανοποιητικά με το 0-0 να παραμένει.
Στο 36΄ η Παναχαϊκή έχασε ένα πολύτιμο «γρανάζι», χτύπησε ο Πλιάτσικας που πέρασε εκτός και πήρε τη θέση του στο κέντρο της άμυνας ο Μαρκοπουλιώτης.
Στο 39΄ η Δόξα είχε νέα καλή ευκαιρία όταν ο Σαμπανίδης πάλι βρέθηκε μονός του στη περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε ενώ στην ίδια φάση το μακρινό σουτ του απέκρουσε ο Κολοβούρης.
Στο 42΄ οι κοκκινόμαυροι είχαν νέα ατυχία καθώς βγήκε εκτός με τραυματισμό και ο Κουσκουνάς. Την θέση του πήρε ο Γιούσης και ο Παπαδόπουλος αναπροσάρμοσε τα σχέδιά του ωστόσο το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο β΄ ημίχρονο, το παιχνίδι είχε ισορροπημένη εικόνα, ήταν κυρίως στο κέντρο αφού οι προσπάθειες των δύο ομάδων έμεναν στη μέση μόλις έφταναν στις αντίπαλες άμυνες και έτσι δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη στιγμή.
Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 55΄ για τη Δόξα όταν ο Παπαργυρίου πέρασε τον Σκεπετάρη και έδωσε στον Μαυριά που έκανε το σουτ αλλά εδίωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ.
Με την Παναχαϊκή να μένει για ένα ακόμα ματς σχεδόν ακίνδυνη επιθετικά, ο Παπαδόπουλος έκανε τριπλή κίνηση στο 57΄ όταν πέρασε στο ματς τους Τσερούτι, Κόκα και Παπαδόπουλο, αντί των Ανάκογλου, Μπρους και Σκεπετάρη με στόχο να τονώσει επιθετικά την ομάδα του.
Βέβαια και από την άλλη πλευρά η ομάδα της Δράμας ήταν ακίνδυνη, προσπαθούσε να «τρυπήσει» την άμυνα από τα άκρα όμως δεν κατάφερνε τίποτα ιδιαίτερο με το 0-0 να παραμένει.
Την «τράπουλα» ανακάτεψε και ο τεχνικός της Δόξας Θ. Κολιτσιδάκης που έβαλε τους Πινδώνη-Βουγιακλίγια αντί των Σαμπανίδη και Μενσά.
Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρία στο 73΄ όταν ο Κουτσιανικούλης έδωσε στον Μαυριά και αυτός έκανε δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή αλλά απέκρουσε ο Κολοβούρης.
Οι κοκκινόμαυροι «απάντησαν» στις ευκαιρίες στο 77΄ όταν μετά από φάουλ του δραστήριου Τσερούτι, ήρθε κόρνερ και η μπάλα έφτασε στον ξεχασμένο Λαρέα που δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν πρόλαβε να σουτάρει.
ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΣ
Στο τελευταίο 15λεπτο η Παναχαϊκή ήταν πιο επικίνδυνη, κυρίως έπαιζε από τα αριστερά και πίεζε την Δόξα Δράμας που είχε οπισθοχωρήσει ωστόσο κρατούσε το 0-0.
Η πατρινή ομάδα είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 87΄ με τον Κόκα να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια θέση και να κάνει το σουτ αλλά έδιωξε ο Στεφανάκος.
Στο 88΄ η Παναχαϊκή έχασε τεραστία ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Μουστακόπουλου, η μπάλα πήγε στον αφύλακτο Αραβίδη ο οποίος από τα 2 μέτρα έκανε κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ.
Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και έτσι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 0-0 με την Παναχαϊκή να κατακτά έναν βαθμό.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος, Μαρινάκης, Μαυριάς, Παπαργυρίου, Σπυρόπουλος, Αγιώτης, Σαμπανίδης (64′ Βουγιακλίγια), Παρασκευάς (83′ Φυτόπουλος), Μενσά (64′ Πινδώνης), Αγγελόπουλος, Βάντερσον (54′ λ.τ. Κουτσιανικούλης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Παπαδόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος, Πλιάτσικας (37′ λ.τ. Μαρκοπουλιώτης), Λαρέα, Σταμόπουλος, Μπρους (57′ Τσερούτι), Μουστακόπουλος, Αραβίδης, Σκεπετάρης (57′ Κόκκας), Ανάκογλου (57′ Παπαδόπουλος), Κουσκουνάς (43′ λ.τ. Γιούσης).

  • Με λαθάκια η διαιτησία του Τσοπουλίδη (Ξάνθης) που χάρισε την κόκκινη κάρτα στον σκληρό μαρκάρισμα του Σταμόπουλου στο 78΄. Με λάθη οι βοηθοί Σάββας-Δέλλιος που από μια φορά ο καθένας έκοψαν λανθασμένα επιθέσεις της Παναχαϊκής ως οφ-σάιντ.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement