Connect with us

Βόλεϊ

Οι Πατρινοί προπονητές βόλεϊ Α. Δαρείος και Π. Παπαδόπουλος καταθέτουν απόψεις μέσω της “Γ” για την επόμενη μέρα

Published

on

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Η νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ έχει μόλις 8 μέρες ζωής και είναι απόλυτα λογικό να μην έχει μπει ακόμα σε φουλ ρυθμούς σχετικά με τις πρωταρχικές της κινήσεις και σε ποιους τομείς θα στρέψει το ενδιαφέρον της το επόμενο διάστημα.
Παρόλ’ αυτά, στους κόλπους της ΕΟΠΕ έχουν κατηγοριοποιήσει τις ανάγκες για την επόμενη μέρα και, όπως λένε οι πληροφορίες, βρίσκεται ψηλά σε αυτές και το τι μέλλει γενέσθαι για τη νέα περίοδο.

Μπορεί για κάποιους να φαίνεται πως είναι νωρίς από τον Απρίλη μήνα να γίνει κουβέντα για τη νέα αγωνιστική περίοδο, όμως στην περίοδο της πανδημίας και σε συνδυασμό με το γεγονός πως το βόλεϊ έχει μείνει στον «πάγο», με εξαίρεση τη volley league ανδρών-γυναικών, δεν είναι νωρίς.
Η “Γ” μίλησε με δύο έμπειρους Πατρινούς προπονητές, τον Άκη Δαρείο, που είναι στο τιμόνι της Ολυμπιάδας τα τελευταία χρόνια, και τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος εδώ δύο σεζόν κοουτσάρει τον ΑΟ Αιγιαλέων που στο πάρα ένα δεν πρόλαβε να αγωνιστεί στην preleague, και τους ζήτησε να πουν τι θα ήθελαν να πληροφορηθούν από τη διοίκηση της ΕΟΠΕ σχετικά με τη νέα περίοδο, ώστε και αυτοί μαζί με τις διοικήσεις τους να μπορούν από τον Μάιο να κάνουν έναν προγραμματισμό, έστω και αν αυτή η λέξη δεν υφίσταται την εποχή του covid-19.
ΔΑΡΕΙΟΣ: «ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ»
«Για μένα το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η ομοσπονδία να πάρει έγκαιρα αποφάσεις, δηλαδή μέσα στον Απρίλιο να γνωρίζουμε τι θα γίνει τη νέα χρονιά και με την ελπίδα πως το επιδημιολογικό θέμα θα έχει ομαλοποιηθεί, όπως δείχνουν όλα» είπε αρχικά ο Άκης Δαρείος και πρόσθεσε: “Θα ήταν σημαντικό να ξέρουμε τι θα γίνει με τις κατηγορίες, αν θα ισχύουν ακριβώς, όπως και φέτος, δηλαδή με την preleague και τους ομίλους στην Α2 Εθνική, αλλά και με ποιες συνθήκες θα διεξαχθούν. Θα έχουν τα ματς φιλάθλους ή όχι; Επίσης, το θέμα των ακαδημιών είναι κομβικό για τη λειτουργία πολλών σωματείων. Επιπλέον, όποια απόφαση και να παρθεί, πρέπει να τεθεί στο τραπέζι πως οι αθλητές του βόλεϊ που έχουν μείνει εκτός δράσης για περισσότερο από 1 χρόνο θα πρέπει να έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους για προπονήσεις, γιατί αλλιώς εγκυμονεί κίνδυνος τραυματισμού. Έχω την αίσθηση πως αρκετά πράγματα δεν θα είναι ίδια και η ΕΟΠΕ θα πρέπει να εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, ώστε να μην έχουμε πάλι φαινόμενα διακοπής πρωταθλημάτων”.
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ, ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ»
Από τη δική του πλευρά ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος υπογράμμισε: «Πριν πούμε οτιδήποτε, θα πρέπει η ΕΟΠΕ να εξασφαλίσει άμεσα το άνοιγμα των προπονήσεων ώστε να γίνει προσπάθεια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Επίσης, επικαιροποιημενο υγειονομικό πρωτόκολλο, ευέλικτο και αποτελεσματικό, και προσπάθεια δωρεάν χορήγησης rapid test στις ομάδες. Πολύ σημαντικό να γίνει άμεσα ο ορισμός των κατηγοριών και αν, για παράδειγμα, θα υπάρχει preleague. Εφόσον αυτή υπάρξει, ποια θα είναι η διάρθρωσή της, δηλαδή θα είναι όμιλοι και πόσες ομάδες θα έχει κάθε όμιλος; Ένα ακόμα ζήτημα που έχει τη δική του σημασία είναι αν οι ομάδες θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές τη νέα περίοδο, καθώς και τι θα ισχύσει και με τα παράβολά συμμετοχής που έχουν δοθεί».
Όπως καταλαβαίνει κανείς, είναι πολλά τα δικαιολογημένα ερωτηματικά από τους προπονητές και κατ’ επέκταση από τις διοικήσεις των ομάδων που ζητούν απαντήσεις το επόμενο διάστημα και πιστεύουμε πως η ΕΟΠΕ δεν θα καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement