Connect with us

Lifestyle

Παγκοσμίως Μοναδικά Δελφίνια στον Κορινθιακό!

Published

on

Φίλοι μας καλοί, συνοδοιπόροι μας,

Ευχόμαστε το μήνυμά μας να σας βρίσκει υγιείς, τόσο εσάς όσο και τους αγαπημένους σας.

Το νέο μας βίντεο για τα δελφίνια του Κορινθιακού είναι ήδη στον αέρα!

Όπως ήδη γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν εκεί! Η μικτή κοινωνία των δελφινιών του είναι παγκοσμίως μοναδική!

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης έρευνας το 2023 για την εκτίμηση της αφθονίας των δελφινιών, έγιναν νέες εκπληκτικές παρατηρήσεις:
1) Ξαναείδαμε το ίδιο σταχτοδέλφινο 26 χρόνια μετά την πρώτη του παρατήρηση το 1997,
2) Καταγράψαμε ένα μοναδικό ζωνοδέλφινο με αντίχειρες και στα δύο του πτερύγια,
3) Ένα θηλυκό κοινό δελφίνι είχε υιοθετήσει ή απαγάγει ένα νεογέννητο ζωνοδέλφινο και το θήλαζε.

Όλα τα παραπάνω απεικονίζονται στο νέο 4-λεπτο βίντεο με υποβρύχιες λήψεις, λήψεις από αέρος και συγκλονιστικές φωτογραφίες:
https://youtu.be/1lUhjckyOYg  (υπάρχουν και ελληνικοί υπότιτλοι)

Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι περιοχή IMMA (Important Marine Mammal Area) και περιοχή Natura2000. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία του. Η μοναδική και υπέροχη κοινωνία των δελφινιών του, ιδιαίτερα ευάλωτη στις περιβαλλοντικές αλλαγές και τις ανθρώπινες δραστηριότητες, αξίζει όλη μας την προσοχή και πρέπει να προστατευτεί ως φυσικός θησαυρός αυτού του κόσμου!

 

Γι’ αυτό διαδώστε το βίντεο μέσα από τα κοινωνικά σας δίκτυα και όπου αλλού θέλετε, για να μάθει όσος περισσότερος κόσμος γίνεται την ομορφιά και τη μοναδικότητα των δελφινιών του Κορινθιακού κόλπου! Μπορείτε, αν θέλετε, να χρησιμοποιήσετε/αντιγράψετε το κείμενο που υπάρχει ακριβώς κάτω από το βίντεο (στα ελληνικά και στα αγγλικά) και, γιατί όχι, να συμπεριλάβετε και τα προηγούμενα βιντεάκια:
Οικογένεια φυσητήρων σε δράση/A sperm whale family in action, Hellenic Trench, Greece (~3 min)   https://youtu.be/nUK_6bkvHM8
Ελληνική Τάφρος, Φυσητήρες, Ζιφιοί, Δελφίνια/Hellenic Trench, Surveys 2019-2020 (~3 min)   https://youtu.be/K3bkhu4dR3Q

Σας ευχαριστούμε και πάλι, που είσαστε δίπλα μας και που συνεχίζετε να συμβάλλετε στις  προσπάθειές μας για τη μελέτη και την προστασία των υπέροχων αυτών πλασμάτων!

Ροή ειδήσεων

Advertisement