Connect with us

Αθλητικα

Ν. ΛΕΒΑΝΤΗ: «Με θέληση και στόχους άγγιξα το όνειρό μου»

Published

on

 

Η Πατρινή πρωταθλήτρια του τάε κβον ντο και φοιτήτρια στη Σχολή Αστυφυλάκων Νεφέλη Λεβαντή σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στη «Γ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

 

«Ως πρότυπο αθλητή και ανθρώπου έχω τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, έναν μαχητή στο τερέν και στη ζωή»

 

Αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων το 2022 και την ίδια χρονιά κατέκτησε την 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Φέτος, κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Πάτρα, μια θέση υψηλότερη από την περσινή διοργάνωση. Η αγάπη της για το τάε κβον ντο και η σκληρή δουλειά την έχουν αποζημιώσει ήδη, ενώ οι στόχοι της παραμένουν υψηλοί.

Ο λόγος για την Νεφέλη Λεβαντή, η οποία από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, μετρώντας δεκάδες συμμετοχές σε αγώνες ενόργανης γυμναστικής από το 2014, ενώ τρία χρόνια μετά την κέρδισε το τάε κβον ντο.

Οι προπονήσεις δεν της στέρησαν το όνειρο, να περάσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας, όπου ήδη σπουδάζει από πέρυσι. Μιλάει δύο γλώσσες (αγγλικά και γερμανικά) και όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στη «Γ», η πειθαρχία που διδάχθηκε από την ενασχόλησή της από μικρή με τον αθλητισμό αποδείχθηκε πολύτιμο εφόδιο για την πορεία της.

Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης τάε κβον ντο και 1 DAN, έχει ασχοληθεί με τον προσκοπισμό, λατρεύει τη μουσική, ενώ μέλημά της είναι ως αστυνομικός να προσφέρει στους πολίτες, κάτι που θεωρεί ως την σημαντικότερη «αποστολή» στη ζωή της.

Μιλά, επίσης, για την προσωπική της διαδρομή, για το μείζον θέμα των ημερών, τις γυναικοκτονίες και τη βία και πως ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ασπίδα για τους νέους.

 

«Γ»: Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με το τάε κβον ντο;

Ν.Λ.: «Από πολύ μικρή ασχολιόμουν με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα έκανα ενόργανη γυμναστική σε αγωνιστικό επίπεδο. Μεγαλώνοντας, όμως, άρχισαν να με συναρπάζουν τα πιο μαχητικά αθλήματα και έτσι, επέλεξα να κάνω στροφή 180 μοιρών και να ακολουθήσω κάτι που πραγματικά με ενδιέφερε, το τάε κβο ντο».

 

«Γ»: Γιατί επέλεξες το Σώμα της ΕΛ.ΑΣ. για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Ν.Λ.: « Η επιλογή μου για την εισαγωγή στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αναντίρρητα δεν ήταν τυχαία. Βασίστηκε καταρχάς στον απεριόριστο σεβασμό και θαυμασμό μου απέναντι στους Έλληνες Αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά εστιάζουν στα ποικίλα προβλήματα των συμπολιτών μας. Θεωρώ πολύ σημαντικό την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία του πολίτη απέναντι σε κάθε μορφή βίας και εγκλήματος. Μόνο η επιλογή αυτού του επαγγέλματος, θα μπορούσε να μου προσφέρει την ηθική ικανοποίηση για την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

 

«Γ»: Τι είναι αυτό που έχεις κερδίσει από την ενασχόλησή σου με το άθλημα;

Ν.Λ.: «Αναμφίβολα το τάε κβον ντο με έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς, καθώς είναι ένα άθλημα που το χαρακτηρίζει η πειθαρχία, ο σεβασμός και η μαχητικότητά του. Το τάε κβον ντο είναι μια πολεμική τέχνη που σε βοηθά να γνωρίσεις τον εαυτό σου και, ταυτόχρονα, καλλιεργεί την ψυχική σου ηρεμία. Πλέον, τον χώρο άθλησής μου τον βλέπω ως δεύτερο σπίτι μου και όταν έχω καιρό να προπονηθώ νιώθω σαν κάτι να μου λείπει. Έχω μεγαλώσει εκεί, έχω περάσει λύπες, χαρές, προκρίσεις, έχω κάνει φίλους».

 

«ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»

«Γ»: Πώς μυήθηκες στον αθλητισμό; Υπάρχουν άνθρωποι που σε στήριξαν και ποιοι είναι αυτοί;

Ν.Λ.: «Αδιαμφισβήτητα, ο άνθρωπος που με μύησε στον αθλητισμό ήταν η μητέρα μου. Από μόλις 4 ετών είχα την πρώτη επαφή στον κλάδο αυτό και συγκεκριμένα με το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής. Η ενόργανη με βοήθησε να αναπτύξω τόσο την ευλυγισία, τον έλεγχο του σώματος μου όσο και την πειθαρχία μου, αφού μέσα από τις 4ωρες καθημερινές προπονήσεις γνώρισα τι πάει να πει αφοσίωση και επαγγελματισμός. Χωρίς την καθοδήγηση της μητέρας μου δεν θα είχα εξελιχθεί και αμφιβάλλω αν θα είχα κάνει αυτό το μεγάλο βήμα της αλλαγής αθλήματος που με ευνόησε τόσο πολύ. Επίσης, χωρίς την στήριξη και την πίστη των προπονητών και των συναθλητών μου, όχι μόνο δεν θα είχα διακριθεί αλλά δεν θα είχα αγγίξει το όνειρο της εθνικής ομάδας τάε κβον ντο».

 

«Γ»: Ποιον αθλητή έχεις πρότυπο και γιατί;

Ν.Λ. «Πρότυπο αθλητή αλλά και άνθρωπο έχω τον δις ολυμπιονίκη τάε κβον ντο Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ήταν ένας μαχητής στο τερέν αλλά και στην ζωή. Πάλεψε μέχρι τέλους με την αρρώστια, και ως τελευταία επιθυμία είχε να θέσει σε δημοπρασία τα ολυμπιακά του μετάλλια, ώστε να βοηθήσει παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Ήταν ένας μεγαλόψυχος άνθρωπος με σθένος, αρχές και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι το πρότυπό μου όχι μόνο στο τάε κβον ντο αλλά και στη ζωή».

 

«ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ»

«Γ»: Τελευταία ολοένα και περισσότερες γυναίκες, ακόμα και νεαρής ηλικίας, πέφτουν θύματα βίας. Πρόσφατα είχαμε και μια νέα γυναικοκτονία. Ποια η άποψή σου για αυτό το ζήτημα;

Ν.Λ.: «Τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά των γυναικοκτονιών έχουν αυξηθεί σημαντικά. Όλο και περισσότερες γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης και δολοφονούνται από τους συντρόφους τους. Τα αίτια αυτών των φαινομένων είναι βαθιά και χρειάζονται δραστικές λύσεις για την εξάλειψή τους. Καταρχάς, η οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον πρέπει να προστατεύουν τα θύματα κακοποίησης και να τους συμπαραστέκονται ψυχικά και ηθικά. Υπάρχουν στιγμές που οι γυναίκες δεν μιλάνε γιατί φοβούνται. Εκεί ακριβώς, πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος κοντινός άνθρωπος, ο οποίος θα υπερνικήσει το φόβο της, θα την καταλάβει, θα της σταθεί και θα της δώσει την ώθηση να φύγει. Επιπλέον, οι γυναίκες από την πρώτη κιόλας στιγμή οφείλουν να καταγγείλουν τα περιστατικά βίας απέναντί τους και να τονίσουν την σοβαρότητα της κατάστασης. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νόμος προστατεύει όλους πολίτες ανεξαιρέτως και πρέπει να καταφεύγουμε σε αυτόν χωρίς να φοβόμαστε και να αμφιβάλλουμε».

«Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»

«Γ»: Πιστεύεις πως τα νέα παιδιά θα πρέπει να στραφούν περισσότερο στον αθλητισμό, να αφήσουν τις οθόνες των κινητών και την εξάρτηση από το διαδίκτυο;

Ν.Λ.: «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, ολοένα και περισσότερα παιδιά, έχουν εθιστεί στο διαδίκτυο και στις ηλεκτρονικές συσκευές. Οι συνέπειες είναι ολέθριες και τις αντιλαμβανόμαστε καθημερινά γύρω μας. Έξαρση της βίας, προβλήματα υγείας, εγκληματικότητα, εξάρτηση, εκφοβισμός, καθώς και εξαπάτηση είναι μερικές από αυτές. Αναμφισβήτητα, η ενασχόληση με τον αθλητισμό θα ήταν η πιο κατάλληλη λύση ώστε τα παιδιά να ασκούνται σωματικά και να αφυπνίσουν το πνεύμα τους. Ο αθλητισμός προσφέρει ένα υγιές σώμα, ευεξία και συμβάλει στην ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, μειώνοντας τους κινδύνους για την υγεία όπως π.χ. παχυσαρκία. Επίσης, το παιδί μέσω του αθλητισμού εκτονώνεται, κοινωνικοποιείται, αναπτύσσει τις πνευματικές του δυνάμεις, βρίσκεται σε εγρήγορση, μαθαίνει τον σεβασμό, τον συναγωνισμό και την ευγενή άμιλλα. Τέλος, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε την τεχνολογία, αλλά πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινότητα του παιδιού και τον αθλητισμό».

 

«Γ»: Στη μέχρι σήμερα πορεία σου ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην ζωή σου και ποια η πιο δύσκολη;

Ν.Λ.: «Στη ζωή μου έως τώρα έχω περάσει τόσο επιτυχίες όσο και αποτυχίες. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μου ήταν όταν βγήκα για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος. Όλη η προπόνηση, οι κόποι και οι θυσίες μου απέδωσαν και το έναυσμα να συνεχίσω να προσπαθώ ήταν τεράστιο. Δυσκολίες έχω περάσει αρκετές, αλλά αν κάποιος με ρώταγε θα έλεγα για τα χρόνια μου στο Λύκειο. Το πρόγραμμα στο σχολείο, τα φροντιστήρια για να περάσω στις πανελλαδικές εξετάσεις, το διάβασμα και οι προπονήσεις, δεν μου αφήναν περιθώρια ξεκούρασης και συναναστροφής με τους συνομηλίκους μου. Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα να περιοριστεί ο κύκλος μου αρκετά και να συνειδητοποιήσω ποσό σημαντική είναι η οικογένεια και οι πραγματικοί μου φίλοι. Να που και από τις δυσκολίες κάτι κερδίζεις».

 

ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΠΙΟ ΨΗΛΑ

«Γ»: Ποιος είναι ο στόχος σου για το 2024 και ποια τα μελλοντικά σου όνειρα;

Ν.Λ.: «Για το 2024 στόχος μου είναι να ξαναρχίσω τακτικά τις προπονήσεις μου και να ανέβω όσο μπορώ στο τάε κβον ντο. Το επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω το έχω πετύχει και είμαι ευτυχισμένη που τα κατάφερα. Η αλήθεια είναι ότι οι σπουδές σε μια αστυνομική σχολή και ο αθλητισμός παράλληλα, θα είναι μια απαιτητική απόφαση, αλλά με θέληση και στόχους θεωρώ ότι θα είναι εφικτή».

 

 

Η διαδρομή της

Ολοκλήρωσε το σχολείο με άριστα και μιλάει δύο γλώσσες, αγγλικά, γερμανικά.

2023 Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στη Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας.

ΕΝΟΡΓΑΝΗ

  • 2014 συμμετοχή στην Τελική Φάση Ενόργανης Γυμναστικής στο Λαύριο.
  • 2015 συμμετοχή στην Τελική Φάση Ενόργανης Γυμναστικής στην Αθήνα (2η θέση – δοκός ισορροπίας)
  • 2016 συμμετοχή στο Διασυλλογικό Αγώνα Α-Γ Περιφερειών στο Λαύριο (3η θέση – δοκός ισορροπίας)
  • 2016 συμμετοχή στο Διασυλλογικό Αγώνα Α-Γ Περιφερειών στο Λαύριο (5η θέση – άλμα)
  • 2016 συμμετοχή στο Διασυλλογικό Αγώνα Α-Γ Περιφερειών στο Λαύριο (5η θέση – έδαφος)
  • 2017 συμμετοχή στην στο Διασυλλογικό Αγώνα Α-Γ Περιφερειών στο Μαρκόπουλο (2η θέση – έδαφος)
  • 2017 συμμετοχή στην Τελική Φάση Ενόργανης Γυμναστικής στο Λαύριο (5η θέση – δοκός ισορροπίας)

TAEKWONDO

  • 2017 συμμετοχή στο Κύπελλο «Γεώργιος Βόλαρης» στα Άνω Λιόσια (3η θέση)
  • 2018 συμμετοχή στο Κύπελλο Ακρόπολης στα Άνω Λιόσια (2η θέση)
  • 2018 συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στα Άνω Λιόσια (3η θέση)
  • 2021 πρώτη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά «9 th TOP TIRANA OPEN» στην Αλβανία (1η θέση)
  • 2021 συμμετοχή στο προκριματικό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών στην Χαλκίδα (3η θέση)
  • 2021 Πρωταθλήτρια Ελλάδος (1η θέση) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Χαλκίδα με απευθείας πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βοσνία ως μέλος της Εθνικής Ομάδας TAEKWONDO (Μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις).
  • 2021 εκπροσώπηση της χώρας μας ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας Νεανίδων στην Βοσνία Ερζεγοβίνη (9η θέση στην Ευρώπη)
  • 2021 συμμετοχή στο διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά παγκόσμιας κατάταξης στην Αλβανία «G1 ALBANIAN OPEN» (3 η θέση).
  • 2022 συμμετοχή στο διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά παγκόσμιας κατάταξης στην Αλβανία «G2 PRESIDENTS CUP» (5η θέση).
  • 2022 συμμετοχή για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Χαλκίδα κατακτώντας την 2η θέση (16,5 ετών ως η μικρότερη του Πρωταθλήματος)
  • 2022 συμμετοχή στο διεθνές βαθμολογούμενο τουρνουά παγκόσμιας κατάταξης στο Βέλγιο «G2 BELGIAN OPEN» και κατάκτηση της 1ης θέσης.
  • 2022 Πρωταθλήτρια Ελλάδος (1η θέση) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Χαλκίδα με απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σόφια ως μέλος της Εθνικής Ομάδας TAEKWONDO.
  • 2022 εκπροσώπηση της χώρας μας ως μέλος της Εθνικής μας ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων στη Σόφια (9η θέση στον κόσμο).
  • 2023 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στο Ωραιόκαστρο (3η θέση).
  • 2024 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Πάτρα (2η θέση).

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement