Connect with us

Μαγειρική

Γίγαντες στον φούρνο από το Άγιο Όρος

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1/2 κιλό φασόλια γίγαντες (μουλιασμένα σε νερό για 5-6 ώρες)

3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας τοματοπελτές

λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι

λίγο κύμιν

3 – 4 κλωνάρια δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος

λίγη ρίγανη ξερή, τριμμένη

200 ml ελαιόλαδο

αλάτι, μαυροπίπερο

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε και στραγγίζετε καλά τα φασόλια.Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα και σε άφθονο κρύο νερό και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά, να μισογίνουν. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, για 15 λεπτά, να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Αραιώνετε τον τοματοπελτέ σε 1 ποτήρι νερό και τον ρίχνετε στα σοταρισμένα κρεμμύδια, προσθέτετε 1 λίτρο νερό, ρίχνετε το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά για να πάρουν μία βράση όλα μαζί και στη συνέχεια σβήνετε τη φωτιά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C. Στο ταψί του φούρνου βάζετε τα μισοβρασμένα φασόλια και ρίχνετε τη σάλτσα που έχετε φτιάξει και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά. Προσέχετε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα με αρκετό ζουμί, διότι τα έχετε αφήσει μισοβρασμένα και θα χρειαστούν κι άλλο βράσιμο μες στον φούρνο. Αν χρειαστεί, συμπληρώνετε με λίγο ζεστό νερό. Βάζουμε το ταψί μας στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Τα φασόλια σας, όταν είναι έτοιμα, πρέπει να είναι στεγνά και ροδοκοκκινισμένα.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement